Прес-центр7 червня 2024, 15:06

Прозорість і підзвітність: Артем Лисогор розповів журналістам, як Луганська ОДА бореться з корупцією

Відповідаючи кореспондентці Інтернет-ресурсу «Остров» на запитання: яким чином Луганська облдержадміністрація впроваджує антикорупційну реформу? - очільник Луганщини Артем Лисогор повідомив, що в облдержадміністрації та інших органах влади ефективно працюють відділи по протидії корупції, а також управління внутрішнього аудиту, яке так само перевіряє діяльність усіх комунальних підприємств.

Кожною громадою області впроваджені антикорупційні програми. Щороку проводиться оцінка корупційних ризиків у кожному місцевому органі влади.

«Наразі найбільша стаття видатків з місцевих бюджетів та високовартісні закупівлі – це технічна підтримка ЗСУ. Ці питання тримаю під особистим контролем, тому про можливість корупційних схем навіть говорити немає сенсу», - наголосив Артем Лисогор.

Він нагадав, що в рамках ініціативи Президента щодо протидії корупції у бюджетній сфері при Луганській ОДА створено робочу групу «Прозорість і підзвітність», яка аналізує усі здійснені органами влади закупівлі, насамперед, ті, що привертають найбільшу увагу громадськості. Наприклад, закупівлі послуг по будівництву та ремонту житла для переселенців.