Прес-центр11 червня 2024, 08:06

У «мвд лнр» виник дефіцит кадрів – беруть без юридичної освіти, на окупованій Луганщині вигоріло 7 тис. га лісу, звільнене Невське обстріляне з авіації

«Село, де ще залишаються люди, зазнало обстрілів з мінометів та артилерії – ствольної та реактивної. Також в районі населеного пункту росіяни завдали авіаційного удару. Мінометний вогонь противник вів по Стельмахівці, Куземівці, Макіївці. Шість керованих авіаційних бомб ворог спрямував по Серебрянському лісу», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

На Куп’янському напрямку загарбники атакували за підтримки авіації. Сили оборони відбили там вісім атак. За попередніми даними, втрати окупантів склали 62 особи вбитими та пораненими. Знищено три танки, одну бойову броньовану машину та автомобіль. 

Противник намагався просунутися в районах Невського, Греківки, у Серебрянському лісі на Лиманському напрямку.

На окупованих територіях триває прихована мобілізація. Зокрема, дефіцит кадрів відчуває так зване «міністерство внутрішніх справ лнр». Нових співробітників туди набирають постійно. Приймають чоловіків віком від 18 до 55 років. Кажуть, що юридична освіта не завжди потрібна. Головне – наявність повної середньої. 

Від початку року пожежі знищили майже 7 тис. га території лісових масивів так званої «лнр». За цей час там сталося 176 випадків загоряння. Подекуди займалися житлові масиви, розташовані поблизу лісів. Окупаційна влада не має необхідної кількості сил та засобів, аби протидіяти стихії. Щоправда, вживає профілактичних заходів – на території «республіки» встановлено 39 стендів з відповідною інформацією та 42 шлагбауми, які мають стати перешкодою для перебування в лісі.