Прес-центр5 червня 2024, 12:06

Уряд збирає дані про потреби вразливих верств населення у твердому паливі на наступний зимовий період

Уряд збирає дані про потреби вразливих верств населення у твердому паливі на наступний зимовий період. Це питання порушувалось на нараді щодо забезпечення деревиною паливною вразливих верств населення на прифронтових територіях під головуванням Віце-прем’єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Зокрема, учасники наради обговорили роботу ОВА з формування списків вразливих категорій населення. Тих, кого в першу чергу потрібно буде забезпечити паливною деревиною.

Доповідали представники Харківської, Херсонської, Сумської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Чернігівської та Луганської областей. Робота проводиться у тісній взаємодії із Міжнародним гуманітарним кластером з питань житла та непродовольчих товарів в Україні.

Для сталого проходження опалювального сезону 2024–2025 років буде застосовано змішану форму допомоги. Вона видаватиметься домогосподарствам твердим паливом безпосередньо або грошовими коштами на його придбання.

Ірина Верещук доручила відповідальним відомствам на місцях завершити збір інформації та пропрацювати подальший алгоритм дій.

Нагадаємо, що для отримання державної допомоги для придбання твердого палива необхідно звернутися до Пенсійного фонду України та подати заявку на субсидію. Цей крок є обов’язковим для того, щоб мати можливість отримати необхідну допомогу під час наступного зимового періоду.

Щоб Уряд міг вчасно забюджетувати кошти та прокомунікувати з міжнародними партнерами, вже сьогодні варто зібрати об’єктивну потребу по людях, які потребують підтримки.