Прес-центр3 червня 2024, 18:06

«Ворог окупував наші території, але не зможе відібрати нашу єдність» - луганчани зібралися онлайн, аби відзначити 86-ту річницю заснування області

Луганській області – 86 років. Вже десятиліття вона бореться з цинічним та жорстоким ворогом, і вже третій рік майже повністю окупована.

Та Луганщина – це не просто територія. Це сотні тисяч нескорених, волелюбних та мужніх людей, які своїм сталевим характером дивують увесь світ.

«Сьогодні ми мали б відзначати свято масштабними концертами, прикрасили б синьо-жовтими стягами квітучі площі Луганська, Сєвєродонецька, Рубіжного та Щастя. Влаштували б великі ярмарки з майстер-класами та частуваннями в кожному місті та селищі. Але поки наші населені пункти замерли в очікуванні дитячого сміху та гучних урочистостей. Вони чекають на своїх людей», - сказав голова обласної державної адміністрації – начальник військової адміністрації Артем Лисогор, відкриваючи онлайн-захід.

Сьогодні тисячі луганчан у лавах Збройних Сил України борються за мирне, українське майбутнє у рідному краї. На жаль, ціною власних життів. Тому розпочали захід зі вшанування пам’яті загиблих у російсько-українській війні.

Згадали рідні міста та встановлені луганчанами національні рекорди репортажем із Сєвєродонецька журналістки телеканалу FREEDOM Анастасії Волкової, яка трагічно загинула минулого тижня. Саме вона останньою залишалися в місті, коли його безжально знищували росіяни. Настя так і зняла найголовніший сюжет свого життя – звільнений Луганськ.

Найбільшим бажанням кожного луганчанина сьогодні є повернення додому. Після деокупації перших населених пунктів області – туди повернулися наші люди. І хоч сьогодні там знаходитися вкрай небезпечно, не залишають рідної землі 61 особа.

Аби забезпечувати їх потреби та допомагати в будь-яких ситуаціях, поруч постійно  знаходяться представники Красноріченської селищної військової адміністрації. До онлайн заходу долучилися усі представники громад Луганщини.

Разом з нами і наші талановиті люди та митці. Привітала зі святом області луганчан співачка Анжеліка Рудницька, Ганна Гайворонська - письменниця з Кремінної, авторка крилатого виразу «Луганщина – світанок України».

Захід супроводили патріотичні пісні у виконанні дитячих творчих колективів міста.