Прес-центр16 червня 2024, 07:06

З Макіївки евакуювали чоловіка, поблизу деокупованих сіл Луганщини щодня точаться бої, росіяни облаштували на Біловодщині військовий полігон

«Останніми тижнями ворог постійно атакує поблизу звільнених нами восени 2022 року населених пунктів. Окупанти б’ють по цих селах з усіх наявних видів озброєння. Залишатися цивільному населенню там вкрай небезпечно. Учора вмовили виїхати 35-річного чоловіка з Макіївки. У Красноріченській військовій адміністрації йому допомогли дістатися до Слов’янська та придбати квиток на потяг до Полтавщини, де луганчанин планує проживати надалі», – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог намагався відтіснити Сили оборони з позицій в районах Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та у Серебрянському лісі. 12 атак наразі відбито. Ситуація перебуває під контролем українських захисників та захисниць.

69 разів окупанти били з мінометів по Невському, Макіївці, Стельмахівці, Куземівці. Ще 29 разів вони задіяли ствольну артилерію в районах Стельмахівки, Куземівки та Невського. Шість разів – реактивну, якою вдарили по Куземівці, Невському, Макіївці.

На Біловодщині загарбники облаштували військовий полігон. У місцевості між селами Плугатар та Новоспасівка росіяни періодично проводять тренування особового складу. Місцеві жителі скаржаться, що втратили спокій.