Прес-центр9 червня 2024, 08:06

З окупованих територій росіяни хочуть зробити федеральний округ – такі утворення не передбачені конституцією рф, з липня в «лнр» тарифи на комунальні послуги зростуть на 30%, Невське – під черговими ударами противника

«Невське, Стельмахівку та Куземівку окупанти обстріляли з мінометів та зі ствольної артилерії. По Невському та Куземівці вони вдарили з реактивних систем залпового вогню. По Новоєгорівці – некерованими авіаційними ракетами. Штурмували позиції українських військових загарбники поблизу Андріївки, Греківки, Макіївки та Невського», – повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Лише на Куп’янському напрямку упродовж доби ворог втратив 87 осіб вбитими та пораненими. Знищено бойову броньовану машину, автомобіль та протитанковий ракетний комплекс противника.

Окуповані росією території чотирьох областей і АР Крим збираються об’єднати у федеральний округ. Обрати йому назву місцевим жителям навіть не пропонують, бо поки існує лише один варіант – «новоросія». Втім, слід зазначити, що на законодавчому рівні федеральні округи не є суб’єктами рф та не передбачені конституцією росії. Їх просто вважають адміністративно-територіальними одиницями нового типу – без правового статусу.

Із 1 липня у так званій «лнр» збираються підняти тарифи на житлово-комунальні послуги. Аби зменшити обурення населення, назвали це індексацією. Ціни мають зрости до 30 %.