Прес-центр10 червня 2024, 09:06

Здобули: інвестор з «лнр» вкладе понад 200 млн рублів у шахти «днр»

Як це в них працює? Своїх гірників пустили «на м’ясо». Тим, що залишилися, не платять заробітну плату. Вугільні підприємства окупованої Луганщини за безцінь роздають росіянам. 

Але при цьому виявляється, що у так званій «лнр» є інвестори, які можуть узяти в оренду шахтоуправління «Волинське» у сусідній «днр». 

Та ще й протягом трьох років вкласти понад 211 900 000 рублів у капітальний ремонт, реконструкцію будівель та споруд, модернізацію обладнання та придбання нового.

Відповідний договір голова «мінвугілля днр»  підписав із інвестором, ім’я якого не розголошується. Окремий акцент зроблений на соціальній складовій: збереженню та розширенню штатів, а також вчасній виплаті заробітної плати.

Проте, ще у березні на шахтах «Червоний партизан» та «Довжанська капітальна» почали демонтувати обладнання. Все, що змогли вирізати на вказівкою нових інвесторів, вивезли на територію рф. А на підприємствах утворили заборгованість із заробітної плати. Більш того, нові господарі для її погашення запросили кошти у «державному бюджеті». 

Нагадаємо, нещодавно окупаційна адміністрація передала російському інвестору за символічну суму п’ять вугледобувних підприємств: «Молодогвардійська», «Червоний Партизан», імені Баракова, «Суходільська-Східна» та. «Харківська». 

Тож, поки на цих шахтах триває скорочення штату та «ріжеться на метал» обладнання, кошти, отримані за знищення промисловості області «перекачують» у «днр».