Архів новин

08 декабря 2015

Тука взяв участь у «круглому столі» з мітингувальниками у Старобільську

Керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука взяв участь у «круглому столі» організованому Старобільської районною адміністрацією для вирішення конфлікту між владою та мітингарями які виступають за відставку керівництва району. 

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на новорічно-різдвяну казку «Подарунок Святого Миколая»

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на новорічно-різдвяну казку «Подарунок Святого Миколая».
 
З 19 грудня 2015 року по 10 січня 2016 року о 12:00 у приміщенні Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф'єва відбудеться новорічно-різдвяна казка "Подарунок Святого Миколая", яку для всіх дітей Луганщини підготував творчий колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.
Дивовижна пригодницька історія, створена в кращих українських обрядових традиціях. Яскрава сценографія і костюми, цікава й повна фантазій режисура, талановита гра молодих акторів – все це робить новорічне дійство видовищним і святковим, відкриваючи дітям світ прекрасного мистецтва театру.
 
Квитки на виставу продаються:
  • в касі театру (вул. Леніна,21)  – з 10.00 до 17.30
  • у неділю з 10.00 до 16.30, понеділок – вихідний
  • в день вистави в Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С.С. Прокоф'єва за 2 години до вистави
  • супермаркет «СІЛЬПО» перший поверх з 10.00 до 18.00.
Телефони для довідок: 066 147 10 80; 093 006 06 53
 
 
Вистави відбудуться:
 
19, 22, 23, 24, 26 грудня 2015 року о 12:00,
2, 8 та 10 січня 2016 року о 12:00.

 

Процес оформлення виплат тимчасовим переселенцям із зони АТО можливо значно прискорити

Про це йшлося на апаратній нараді Луганської облдержадміністрації, яка відбулася 8 грудня. На нараді були розглянуті питання соціальних виплат тимчасово переміщеним особам та утворення служби громадянського захисту.

На Луганщині молодь об’єдналася, щоб сказати «ні» насильству

Сьогодні, 8 грудня, у Сєвєродонецьку на площі перед міським Палацом культури пройшла молодіжна соціальна акція «Єднаймося проти насильства!».

Захід відбувся в рамках обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходить з 25 листопада по 10 грудня.

На площі зібрались молоді луганчани, до яких приєдналися представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації,  управління молоді та спорту ОДА, Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень й представники польового офісу УВКБ ООН у Сєвєродонецьку.

Павло Розенко окреслив основні пріоритети Мінсоцполітики на наступний рік

Основним завданням Мінсоцполітики на наступний рік є робота над посиленням справедливості, доступності та адресності системи соціального захисту людини та підвищення рівня державних соціальних стандартів і гарантій. Про це 7 грудня під час звіту гуманітарного блоку Уряду повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

 

У наступному році, за словами Міністра, Мінсоцполітики працюватиме над подальшою децентралізацією державної влади у сфері соціальної політики та розширенням повноважень місцевого самоврядування щодо впровадження соціальної політики, реформуванням трудового законодавства та системи пенсійного забезпечення, створенням Національного агентства зайнятості та реформуванням системи соціальних послуг загалом.

Засідання регіональної комісії

11 грудня 2015 року о 10-00 відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Радянський, 59, 2-й поверх, актовий зал (крило Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації).

Відбувся семінар-практикум щодо впровадження в області системи електронних державних закупівель «ProZorro»

У Сєвєродонецьку відбувся семінар-практикум щодо впровадження в області системи електронних державних закупівель «ProZorro», організаторами якого виступили Луганська облдержадміністрація – Луганська обласна військово-цивільна адміністрація та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Шановні журналісти Луганщини!

Вітаю вас із створенням Луганської регіональної організації Національної спілки журналістів України!

 Заслуговує щирої поваги ваше наполегливе устремління відновити роботу організації, донести до жителів області та України слово правди про події, що відбуваються на Луганщині.

 Нову організацію створили журналісти, для яких принципи та стандарти цивілізованої журналістики понад усе, а вірність Закону України не піддавалася жодному сумніву. 

До Дня Святого Миколая відбудеться культурно-мистецька акція «Сяйво таланту»

17 грудня 2015 року о 10.30 у приміщенні Сєвєродонецького обласного музичного училища  ім. С. С. Прокоф’єва відбудеться культурно-мистецька акція «Сяйво таланту» до Дня Святого Миколая за участі обдарованих дітей та юнацтва Луганщини.

Культурно-мистецька акція розпочнеться з перегляду виставки творчих робіт учнів шкіл естетичного виховання та урочистого нагородження переможців обласного пленеру-виставки молодих художників «Мальовнича Луганщина» та обласного конкурсу творчих робіт зі скульптури учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв «Сорочинський ярмарок».

Об 11.00 у великій залі розпочнеться святковий захід «Сяйво таланту» за участю кращих творчих колективів і солістів Луганщини - дитячо-юнацьких колективів і солістів (віком до 18 років) у різних видах мистецтва: хореографічні  колективи народного, бального, спортивного та сучасного танцю; вокальні ансамблі та солісти, інструменталісти; циркові колективи високого виконавського рівня.

В облдержадміністрації обговорили нагальні проблеми вугільної галузі

07 грудня 2015 року в облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Є.М.Пушко-Цибуляк відбулася робоча нарада з керівниками вугледобувних підприємств області та головами територіальних профспілкових організацій. Останні виступили ініціаторами зустрічі.

Присутні розглядали нагальні проблеми вугільної галузі, подальші перспективи роботи ДП «Первомайськвугілля» та ПАТ «Лисичанськвугілля». Серед питань, що були обговорені - спеціальний режим оподаткування, можливість безперешкодного пересування працівників контрольованою українською владою територією області, доставка необхідних матеріалів для здійснення виробничої діяльності тощо. Однак першочерговим завданням як для місцевої влади, керівництва підприємств, так і для профспілкових організацій є забезпечення стабільної роботи вугледобувних підприємств, відстоювання інтересів гірників у центральних органах влади та недопущення консервації шахт.

З метою вирішення зазначених завдань прийнято відповідні протокольні рішення.

Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення по тимчасовій непрацездатності в області відсутня

За інформацією Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності станом на 1 грудня 2015 року матеріальне забезпечення профінансовано на загальну суму 75,6 млн грн, у тому числі: по тимчасовій непрацездатності – 55,0 млн грн, по вагітності та пологах – 20,2 млн грн, на поховання – 0,4 млн грн. Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення відсутня.