Архів новин

14 декабря 2015

Ольга Лішик: «У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи взяли участь 1118 лисичан, з них на сьогодні вже більше 270 відійшли у вічність»

Сьогодні, 14 грудня, у Лисичанську відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у яких від Луганської облдержадміністрації взяла участь заступник голови ОДА Ольга Лішик. 

У Луганській області тривають заходи по реабілітації та соціальній адаптації учасників антитерористичної операції

У Луганській області Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації проводяться заходи щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції. Відповідно до Регіональної програми на стаціонарне обстеження у заклади охорони здоров’я було направлено 14 демобілізованих. 

Анонс подій Вівторок 15.12.2015

-         Брифінг для ЗМІ: «Про попередні підсумки ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Сватовому».

Бере участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Хлякін.

м. Сєвєродонецьк, проспект Радянський, 59, 3-й поверх, зал засідань
(к. 3).

Початок 11:00.

14 грудня 2015 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

14 грудня 2015 року головою обласної державної адміністрації - керівником обласної військово-цивільної адміністрації  Тукою Г.Б. проведено засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

У Луганській області переміщених осіб обслуговує 42 операційних вікна Ощадбанку

Починаючи з 20 липня 2015 року установами Ощадбанку розпочато процес прийому документів від осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, районів проведення антитерористичної операції та населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, для призначення виплати грошової допомоги та направлення таких документів до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення. Адже відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 15 червня 2015 року № 427 та № 428 Ощадбанк визначено єдиним уповноваженим банком з прийому документів та проведення виплат щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам. 

Умови кредитування по Програмі сприяння забезпечення житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних та фармацевтичних працівників, працівників культури та мистецтв, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування

Умови кредитування по Програмі сприяння забезпечення  житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних та фармацевтичних працівників, працівників культури та мистецтв, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування у  Луганській області на 2013-2017 роки

Сім'я - найкраще середовище для життя і розвитку дитини

В дійсний час в області функціонує 10 дитячих будинків сімейного типу та 86 прийомних сімей, в яких виховується 223 дитини.

2016 рік стане проривним у реформі децентралізації

Мінрегіон має чіткий план роботи на 2016 рік і продовжить іти шляхом реформ. Зокрема, максимальних обертів має набрати реалізація реформи децентралізації. Про це завив Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час публічного звіту щодо виконання Програми діяльності Уряду.

На Луганщині пройшли змагання з військово-спортивних багатоборств

На вихідних, 12-13 грудня, у місті Рубіжне пройшов чемпіонат Луганської області з військово-спортивних багатоборств у розділі «бойове двоборство».

У прифронтовій Попасній пройшли змагання з баскетболу

У Попасній на базі спортивного залу «Відродження» відбулися районні змагання з баскетболу серед дівчат.

За призначенням субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в області звернулося майже 137 тисяч сімей

У 2015 році виповнилося 20 років, як в Україні була запроваджена програма житлових субсидій. Субсидія – це додаткова допомога держави на оплату житлово-комунальних послуг, коли з урахуванням пільг громадяни не мали можливості оплачувати їх повну вартість. Порядок призначення житлових субсидій постійно вдосконалюється і спрямований на посилення адресного (індивідуального) підходу до проблем кожної сім'ї, виходячи з її матеріального становища.

День відкритих дверей у Попаснянському районному центрі зайнятості для школярів

10 грудня в Попаснянському районному центрі зайнятості проведено «День відкритих дверей» для учнів 9-го класу Попаснянської загальноосвітньої школи № 27.

 

Основною метою заходу було вірно та своєчасно зорієнтувати учнівську молодь у виборі майбутньої професійної діяльності, розширити їх знання про світ професій, ознайомити з актуальними професіями на ринку праці нашого регіону, а також допомогти учням виявити власні професійні інтереси та нахили.