Архів новин

25 января 2017

Громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить конкурс найкращих фотографій об’єктів культурної спадщини нашої країни

Громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить загальноукраїнський конкурс фотографій об’єктів культурної спадщини «Віки любить пам’ятки».
За словами організаторів «Віки любить пам’ятки» – наймасштабніший світовий фотоконкурс, який вже вп’яте проходить на теренах нашої держави. Волонтерами громадської організації сформовано список пам’яток культури, що охороняються державою на різних рівнях та постійно доповнюють його. 

Вживається комплекс заходів щодо недопущення розповсюдження АЧС територією області

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області повідомляє що, епізоотична ситуація щодо розповсюдження  африканської чуми свиней (АЧС) територією України залишається вкрай складною.

Всього з початку неблагополуччя, починаючи з 2012 року, в Україні було зареєстровано 151 випадок АЧС на території 19 областей.

З початку 2017 року в Україні вже зареєстровано 12 випадків АЧС на території 9 областей.

Новини АТО: у Попаснянському районі ворог поновив обстріли

Протягом минулої доби та після півночі дев’ять разів відкривався вогонь на попаснянському напрямку, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, по позиціях сил АТО поблизу міста Попасна, сіл Новозванівка, Новоолександрівка та Троїцьке російсько-окупаційні війська застосовували 82-мм міномети, протитанкові і автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.