Архів новин

17 января 2017

Зерно та рослинна олія місцевих виробників реалізуються на зовнішніх ринках збуту

На брифінгу для ЗМІ т.в.о. директора Департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації Любов Безкоровайна розповіла журналістам області про просування сільгосппродукції та продуктів її переробки місцевих виробників на внутрішні та зовнішні ринку збуту.

Лісники Луганщини підбили підсумки рейдів з охорони хвойних насаджень у новорічний період

З метою запобігання незаконним рубкам хвойних дерев протягом новорічних свят, в кожному з лісогосподарських підприємств Луганської області, впродовж ялинкової кампанії традиційно організовано рейдові бригади, які організували цілодобове патрулювання територію державного лісового фонду.

 

До їх складу були включені як службові особи Державної лісової охорони, співробітники Головного управління Національної поліції в Луганській області та екологи.

 

#СимволУкраїниБіляМене

Другий рік поспіль до Дня Соборності України управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації проводить інтернет-акцію у соціальній мережі фейсбук під назвою «Символ України біля мене». Долучитися до цієї акції може кожен бажаючий. Для цього необхідно перейти за посиланням: https://www.facebook.com/events/1671459913154337/ та викласти свій знімок з Українським символом або відеозвернення–привітання до Дня Соборності України, обов’язково вказавши хештег #СимволУкраїниБіляМене.

Щодо українсько – єгипетського співробітництва

За інформацією Посольства України в Арабській Республіці Єгипет (далі – АРЄ), відповідно до нового Указу Президента АРЄ від 30.11.2016 № 538 «Про внесення поправок до митних тарифів» Міністерством фінансів Єгипту та Міністерством торгівлі та промисловості Єгипту було введено в дію нові митні тарифи, спрямовані на скорочення обсягу імпорту та стимулювання розвитку промисловості й залучення інвестицій до АРЄ.

Підвищення ввізних тарифів, у середньому на 40-60 відсотків, відбулося по 320 товарних групах двох основних типів, серед яких, зокрема такі товари:

Делегація з Луганщини взяла участь в ознайомчому візиті щодо захисту прав переселенців у місті Страсбург

12-13 січня у рамках проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» у місті Страсбург відбувся візит представників Робочої групи із вдосконалення національного законодавства стосовно захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб. Луганщину представили директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук та начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

 

06-09 лютого 2017 року в Тегеранському міжнародному виставковому центрі відбудеться Десята міжнародна виставка туризму та пов’язаних з ним галузей

       Міністерство економічного розвитку і торгівлі України   повідомляє, що за  інформацією Посольства Ісламської  Республіки Іран, 06-09 лютого 2017 року в Тегеранському міжнародному виставковому центрі  за сприянням Організації Культурної спадщини, народних Промислів та Туризму Ісламської Республіки Іран відбудеться Десята міжнародна виставка туризму та пов’язаних з ним галузей. Інформація щодо події знаходиться на веб сайті: http://www.ttexhibition.com 

Контакти організаторів:

«Фантомівці» перешкоджають торгівлі контрабандним тютюном

У Сєвєродонецьку співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області (спецпідрозділ «Фантом») виявлено магазин, який працював з порушеннями чинного законодавства України. Перевіркою встановлено, що серед асортименту товарів були 16 видів тютюнових виробів виробництва Росії, Молдови, Болгарії без марок акцизного збору встановленого зразка.

В Білокуракинській районній лікарні відкрили нову операційну

На Луганщині триває відновлення об'єктів соціальної інфраструктури. 

На Луганщині стартував ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів

Минулими вихідними в Сєвєродонецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 14 та Старобільській загальноосвітній школі ІІ-ІІІ ступенів № 4 розпочалися обласні учнівські олімпіади з навчальних предметів.

На урочистому відкритті обласних олімпіад 2017 року виступили Юрій Стецюк, голова оргкомітету ІІІ етапу олміпіад, директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації та члени оргкомітету обласних олімпіад.

Новини АТО: на Луганщині не змовкають ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська та села Сизе тричі вівся вогонь з автоматичних, підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

У напрямку села Новозванівка Попаснянського району бойовики застосовували протитанкові та автоматичні гранатомети.