Архів новин

26 января 2017

Про умови оплати праці в об'єднаних громадах, - роз'яснення

Міністерство соціальної політики разом з Міністерством фінансів і Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України надали розяснення щодо умов оплати праці працівників в об'єднаних територіальних громадах.

Потрібно вірити в те, що робиш!

17 січня 2017 делегація депутатського корпусу Старобільської міської ради відвідала Новопсковську ОТГ.

Ще місяць тому разом із головами фракцій та комісій на засіданні у міській раді обговорили питання необхідності ознайомлення з реальним досвідом ОТГ. Поруч створилася Чмирівська ОТГ, але об'єктивно оцінювати на цьому етапі переваги чи недоліки не можливо. Ознайомлення повинно відбуватися з тими об'єднаними громадами, які вже мають досвід роботи.

До складу делегації долучилися представники всіх фракцій міської ради. Це говорить про те, що не зважаючи на різні політичні погляди у прийнятті рішень на сесіях всі розуміють важливість питання створення громади.

 

У Луганській області футзальний бум: вперше у змаганнях беруть участь більше 30 команд

З початку року у сєвєродонецькому Льодовому Палаці спорту тривають матчі Кубку Луганської області та турнір «Аматорська ліга» з футзалу.
Організаторами змагань виступили управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації спільно з Луганською обласною федерацією футболу.
Такі масштабні змагання з футзалу проводяться вперше. Наразі за перемогу та звання найкращих змагаються 33 команди з різних куточків області. Вже наступного місяця визначиться переможець Кубку області, а у квітні – фіналісти матчів «Аматорської ліги», повідомляє управління молоді та спорту ОДА.

Заява голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза щодо блокування залізничної колії на території Попаснянського району Луганської області

Переміщення вантажів через пункти в’їзду-виїзду на залізничних шляхах уздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областейі в ОРДЛО контролюється Координаційним центром при штабі АТО. Дотримання вимог чинного законодавства України на лінії розмежування забезпечують правоохоронні органи. Тепер вони мають дати правову оцінку діям протестувальників. Так, сьогодні правоохоронними органами Луганщини порушено кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст.279 ККУ.

У Сєвєродонецьку відбувся «круглий стіл» з питань європейської інтеграції

Сьогодні, 26 січня, облдержадміністрацією спільно з Національним інститутом стратегічних досліджень при Президентові України, міжнародним фондом «Відродження» та соціологічною службою «Центр прикладних досліджень» проведено «круглий стіл» для представників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за темою «Євроінтеграційні процеси на Донбасі: спільне вироблення плану дій на майбутнє».

Результати впровадження реформи децентралізації влади у Луганській області за підсумками 2016 року

В області створено п’ять об’єднаних територіальних громад (ОТГ), у трьох з яких проведені перші вибори – 25 жовтня 2015 року Білокуракинської і Новопсковської селищних, а 18 грудня 2016 року – в Чмирівській сільській громадах.

Керівництво облдержадміністрації допомагає вирішувати питання жителів населених пунктів на лінії розмежування

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів виїзний прийом громадян в селі Троїцьке Попаснянського району. Також у заході взяли участь заступник голови Попаснянської райдержадміністрації, в.о. голови райдержадміністрації – керівника районної військово-цивільної адміністрації Валерій Куліков та керівник Троїцької військово-цивільної адміністрації Дмитро Селенко.
Одним із дійових інструментів вивчення та вирішення проблем жителів будь-якого району або населеного пункту, є проведення особистих прийомів громадян за місцем їх проживання.

Правила поведінки на льоду та надання першої допомоги потерпілому

З метою запобігання надзвичайних подій, слід дотримуватися наступних правил поведінки на льоду:

Телефонний тероризм у Луганській області: недоречні жарти чи свідома диверсія

Протягом останніх двох днів до чергових частин Головного управління Національної поліції України в Луганській області надійшла низка повідомлень про замінування критично важливих об’єктів інфраструктури. Зокрема, повідомлення стосувалися адміністративної будівлі «Донбастрансгаз» у смт Новопсков, місту через річку Айдар поблизу села Підгорівка Старобільського району, Старобільської поліклініки та Луганської обласної державної адміністрації.
Після огляду місць імовірних мінувань не виявлено вибухонебезпечних предметів 

Новини АТО: на Луганщині бойовики знову застосовують «Гради»

Протягом минулої доби та після півночі 14 разів відкривався вогонь вздовж лінії розмежування, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.
Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка, Троїцьке та Оріхове Попаснянського району російсько-терористичні війська 12 разів використовували реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.
У напрямку села Лопаскине Новоайдарського району двічі прицільно вівся обстріл зі стрілецької зброї.