Прес-центр26 cічня 2017, 21:01

Потрібно вірити в те, що робиш!

17 січня 2017 делегація депутатського корпусу Старобільської міської ради відвідала Новопсковську ОТГ.

Ще місяць тому разом із головами фракцій та комісій на засіданні у міській раді обговорили питання необхідності ознайомлення з реальним досвідом ОТГ. Поруч створилася Чмирівська ОТГ, але об'єктивно оцінювати на цьому етапі переваги чи недоліки не можливо. Ознайомлення повинно відбуватися з тими об'єднаними громадами, які вже мають досвід роботи.

До складу делегації долучилися представники всіх фракцій міської ради. Це говорить про те, що не зважаючи на різні політичні погляди у прийнятті рішень на сесіях всі розуміють важливість питання створення громади.

На сьогодні Новопсковська ОТГ демонструє справжню успішність. Про це говорять цифри бюджету громади, що значно зросли, та реалізовані проекти у сфері місцевого економічного розвитку, у сфері відновлення та розбудови транспортної інфраструктури громади, забезпечення комфортних умов для діточок, заходи з енергозбереження тощо. Загальний обсяг доходів бюджету Новопсковської об'єднаної громади на 2017 рік затверджений у сумі 46017,087 тис.грн, у тому числі обсяг субвенцій в сумі 12578,820 тис.грн., на  12,5 тис. мешканців громади.

Зустріч проходила у формі активного діалогу. Під час бесіди обговорили алгоритм об'єднання, проблеми та наявні досягнення створеної громади. Голова Новопсковської ОТГ Вадим Гаєв зазначив:"Звісно, що труднощі виникають, але це тільки робочий процес".

Всі депутати намагалися з'ясувати найбільш актуальні та болючі питання, які найчастіше виникають у мешканців міста стосовно об'єднання. Думок різних дуже багато, як і поглядів, але діяти потрібно зважено, розуміючи мету. Наразі мета - це спроможна об'єднана Старобільська громада.

За результатами поїздки стало зрозуміло, що дуже багато залежить від людей, які старанно та злагоджено працюють заради майбутнього.