Архів новин

30 января 2017

Госпітальні округи: хто вирішує долю лікарень?

Процес створення госпітальних округів має чіткі часові рамки та передбачає впорядкування медичної інфраструктури в усіх регіонах України. Аби запобігти політичним спекуляціям на темі формування госпітальних округів та спростувати чутки щодо закриття лікарень в регіонах, публікуємо це роз’яснення.

Подання пропозицій про створення госпітальних округів належить до сфери відповідальності місцевої влади. Кабінет міністрів України та Міністерство охорони здоров’я слідкують за методологією та технічними критеріями формування округу, а громади визначають яких медзакладів і скільки вони потребують.

Госпітальний округ повинен мати такі межі і такий набір закладів, щоб у перспективі на його основі можна було створити ефективну і сучасну медичну мережу.

На Всеукраїнській першості з пауерліфтингу луганчанки посіли перше загальнокомандне місце

У Коломиї завершились Всеукраїнські змагання з пауерліфтингу: чемпіонат України з класичного жиму серед чоловіків і жінок.

Змагання проходили з 22 по 27 січня, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Так, за результатами чемпіонату України у командному заліку найсильнішими серед жінок стали спортсменки Луганської області. Чоловіча збірна з Луганщини посіла третє загальнокомандне місце.

В облдержадміністрації обговорили результати призову 2016 року

30 січня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду щодо узагальнення проблемних питань територіальної оборони на 2017 рік. Також у заході взяли участь керівництво Луганського обласного військового комісаріату, силових і правоохоронних відомств та голови райдержадміністрацій.

 

На Луганщині поповнився парк автомобілів швидкої допомоги

Сьогодні розвиток медицини в області знаходиться на особистому контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.  

За дорученням очільника області облдержадміністрація вирішує питання щодо створення централізованої диспетчерської служби Луганського обласного центру екстреної медичної допомоги та поновлення парку санітарного автотранспорту (до 50 автомобілів) цього закладу.

«Фантом» Луганщини затримав чергову продуктову контрабанду

Фіскальний наряд спецпідрозділу Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з військовослужбовцями та прикордонниками на незаконній переправі через річку Сіверський Донець поблизу села Лобачево зупинив «Ниву».

Під час проведення перевірки встановлено, що водій, житель села Передільське, намагався переправити до тимчасово непідконтрольного Україні села Жовте 480 кг сиру в асортименті, 200 кг вершкового масла та 20 кг цукерок на загальну суму понад 71 тис. грн.

Дорожньо-будівельні роботи в області відновляться відразу, коли цього дозволятимуть погодні умови

У минулому році була затверджена  Регіональна цільова програма дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки, відповідальним виконавцем якої визначено Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації.   

Торік Програмою було заплановано здійснення комплексу заходів з відновлення мережі основних автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт 6 штучних споруд.

Павло Розенко: Станом на кінець січня я не бачу ніяких мотивів для підняття цін на газ і ЖКГ-послуги протягом 2017 року

Сьогодні немає жодних підстав говорити про збільшення в поточному році тарифів на ЖКГ або газ. Про це в інтерв’ю виданню «Экономический известия» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Я певен, наразі не існує економічних передумов підвищувати ціни на газ, електроенергію та послуги ЖКГ. Станом на кінець січня я не бачу ніяких мотивів для підняття цін на газ і ЖКГ-послуги протягом 2017 року. Не треба лякати людей! Коли прийде час, Уряд не ховатиметься, а відкрито сповістить українців про підняття тарифів», - сказав він.

Інформація про місця знаходження на території Луганської області пунктів обігріву

Перелік пунктів обігріву в містах та районах Луганської області станом на 30 січня 2017 року:

Освітня галузь Луганщини реалізує намічені цілі

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його перший заступник Роман Власенко зустрівся з директором Департаменту освіти і науки Юрієм Стецюком. Темою обговорення стали актуальні питання формування мережі опорних навчальних закладів в Луганській області.
Юрій Стецюк розповів, що з 1 вересня 2016 року на Луганщині розпочали роботу шість опорних шкіл.

Інформація щодо дотримання заходів безпеки і порядку дій під час різкого похолодання

За інформацією Луганського обласного центру з гідрометеорології в області з 30 січня по 1 лютого 2017 року температура повітря вночі 22-28 морозу, вдень 11-160 морозу. Вітер північно-східний 3-8 м/сек. Очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, Луганська обласна державна адміністрація нагадує:

Новини АТО: ворог обстрілює попаснянський напрямок із забороненої Мінськими домовленостями зброї

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська вісім раз відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців поблизу населених пунктів Попаснянського району.

 

У напрямку околиць міста Попасна, сіл Новозванівка та Новоолександрівка застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.