Прес-центр13 серпня 2016, 13:08

12 серпня ввечері та після півночі бойовики продовжили обстріли по всій лінії розмежування

Російсько-терористичні війська посилили обстріли у напрямку населених пунктів Станично-Луганського району. Про це повідомив журналістам заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко:

 

«Зокрема, бойовики з протитанкових та автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тричі обстріляли село Лобачеве. Під час ворожого обстрілу було поранено місцеву жительку, якій українські військовослужбовці надали невідкладну медичну допомогу Також у результаті влучання у селі пошкоджено газопровід низького тиску. Більш ніж 100 абонентів залишились без газопостачання. Наші військовослужбовці були вимушені дати вогонь у відповідь».

 

В той же час терористи з БМП, гранатометів різних типів та стрілецької зброї двічі вели обстріл по позиціях наших військовослужбовців поблизу села Старий Айдар.

 

А також противник з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі відкривали вогонь у напрямку смт Станиця Луганська. Наші військові дали гідну відсіч збройній провокації ворога.

 

Бойовики з автоматичних гранатометів вели обстріл у напрямку села Лопаскине Новоайдарського району.

 

Також ввечері терористи обстрілювали населені пункти Попаснянського району. Зокрема, супротивник з протитанкових гранатометів здійснив обстріл по позиціях наших військовослужбовців поблизу села Новозванівка. А у напрямку околиць міста Попасна ворог застосував 82-мм міномети та гранатомети різних типів.

 

«Посилення кількості провокацій збоку російсько-терористичних військ на фоні останніх деструктивних заяв керівництва Російської Федерації може свідчити про те, що ворог готується до серйозної ескалації», - зауважив Юрій Клименко.