Архів новин

24 августа 2016

Луганщина відзначає 25-у річницю Незалежності України

24 серпня у місті Сєвєродонецьку відбулися обласні урочисті заходи присвячені 25-ій річниці Незалежності України.

 

Однією з головних подій стала пряма трансляція загальнонаціональних урочистих святкових заходів із столиці України м. Києва та військового параду на  Майдані Незалежності, де виступив Президент України Петро Порошенко.

Юрій Гарбуз: «Будьмо гідними світлої пам’яті наших Героїв!»

24 серпня обласні урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці Незалежності України почалися з вшанування пам’яті генерал-майора Олександра Радієвського, Героя України, який звільняв від незаконних збройних формувань Сєвєродонецьк та мужньо загинув у боях за Лисичанськ.   

Глава держави: Незалежність України – результат боротьби багатьох поколінь українців за державну самостійність і власний колір на політичній карті світу

Президент Петро Порошенко зазначив, що незалежність вже дала нам демократію і свободу, почуття громадянської гідності і національної єдності, навчила захищатися і відкрила європейську перспективу.

 

«Cформувалися середній клас і громадянське суспільство. Нарешті виросло перше пострадянське покоління, з новим європейським світоглядом. Епіцентром фундаментальних змін неодноразово ставав цей Майдан – Майдан нашої Незалежності», - сказав Петро Порошенко під час виступу на Параді Незалежності з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

 

Окуповані території обов’язково повернуться до української родини – Президент

Президент Петро Порошенко під час військового параду до 25-ї річниці Незалежності привітав зі святом українських патріотів в анексованому Криму і на окупованому Донбасі.

 

Президент присвоїв звання Героя України десантникам Андрію Ковальчуку та Валерію Чибінєєву

Капітан Валерій Чибінєєв з перших днів російської агресії став на захист територіальної цілісності та незалежності Батьківщини. У складі 1 аеромобільно-десантного батальйону брав участь у визволені Красного Лиману Донецької області.

 

Президент з родиною у Софійському соборі помолились за Україну

У День Незалежності України Президент Петро Порошенко разом з родиною – дружиною Мариною та дітьми – взяв участь у «Молитві за Україну».

 

У Софійському соборі предстоятелі церков і керівники релігійних організацій помолилися за Українську державу, за мир та процвітання, за Божий захист і благословення для українських захисників.

 

Ворожі обстріли Луганщини не вщухають

23 серпня ввечері бойовики з САУ, протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї чотири рази відкривали вогонь у напрямку сіл Новоолександрівка та Новозванівка.

У той же час у напрямку міста Золоте тричі відкривався вогонь з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також по цих позиціях працював ворожий снайпер.

Протягом вечора тричі під обстрілами із САУ противника опинилися українські військовослужбовці поблизу околиць міста Попасна.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Днем Незалежності України

Дорогі друзі, українці, земляки!

24 серпня наша країна святкує великий ювілей – 25 років Незалежності. Десятки поколінь українців мріяли про свою вільну та незалежну державу. Але тільки нам судилося стати господарями на власній землі.

Свобода коштує дорого. І ці 25 років не були для нас легкими. Особливо важкими виявилися для нас останні роки.