Прес-центр10 cічня 2018, 11:01

Біловодській ОТГ надана практична допомога щодо формування виконавчих органів

Відбулося виїзне засідання робочої групи з надання консультативної допомоги Біловодській селищній раді щодо формування виконавчих органів.

Зустріч відкрив заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян, який повідомив, що це перший захід, коли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрації та виконавчих органів селищної ради спільно опрацьовують питання взаємодії та передачі повноважень від районної до селищної об’єднаної територіальної громади.

Робоча група сприятиме передачі повноважень найбільш оптимальним шляхом з урахуванням інтересів як селищної ради, так і районної державної адміністрації.

У ході зустрічі наголошувалося на тому, що існують проблеми, пов’язані із недосконалістю існуючих нормативно-правових актів, що регулюють діяльність органів місцевого самоврядування ОТГ. Тому завданнями цього заходу став пошук шляхів вирішення цих проблем до їх врегулювання на законодавчому рівні.

Також директор Луганського відокремленого підрозділу установ «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов запропонував допомогу об’єднаній територіальній громаді в запровадженні договірних форм співробітництва ОТГ та суміжних громад.

Слід зазначити, що цю робочу групу створено розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза у рамках організаційної підтримки та інформаційно-просвітницького сприяння добровільному об’єднанню територіальної громади.