Архів новин

15 января 2018

Розподілені 1162,1 тис. гривень субвенції для дітей вразливих категорій

Місцеві бюджети Луганщини отримали з державного бюджету субвенцію на виплату соціальної допомоги на дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Наразі з державного до обласного бюджету надійшло вже 1162,1 тис. гривень.

Розподіл зазначеної субвенції між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами, які заходяться на підконтрольній українській владі території, здійснено згідно з розрахунковою потребою.

Стратегія розвитку аграрного сектору у 2018 році

12.01.2018 у режимі Skype конференції відбулися кущові наради за участі начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій з питання розробки Стратегії розвитку аграрного сектору економіки Луганської області у 2018 році. 
У режимі діалогу були розглянуті та обговорені нагальні питання розвитку аграрного сектору, були намічені шляхи подальшого розвитку.
Департамент агропромислового розвитку всебічно надає методичну допомогу у розробці стратегій розвитку районів. В подальшому заплановано провести їх презентацію.

Дохідна частина бюджету Пенсійного фонду України – понад 353 мільйони гривень

Уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2018 рік.

У документі враховано передбачений Державним бюджетом України обсяг асигнувань на фінансування пенсійних програм у сумі 139 313,4 млн гривень, що дасть можливість забезпечити виплату пенсій, надбавок і підвищень, покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України відповідно до законодавства.

Загальний обсяг дохідної частини бюджету визначено в сумі 353 628,6 млн гривень. Загальний обсяг видаткової частини – в сумі 345 811,7 млн гривень.

Бюджет Пенсійного фонду України на 2018 рік є збалансованим.

«Фантомівці» Луганщини виявили чергове порушення законодавства України

Днями співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» у ході проведення заходів, спрямованих на виявлення фактів порушення вимог податкового законодавства України, встановили факт зберігання підакцизних товарів без марок акцизного податку України.

Так, «фантомівцями» було встановлено, що жителька Лисичанська, працюючи продавцем в одному з магазинів міста, з метою подальшого збуту зберігала тютюнові вироби для кальяну без відповідних марок.

За результатами проведених заходів виявлено 28 пачок таких виробів.

Введено в експлуатацію нову лаву шахти «Тошківська»

У відокремленому підрозділі «Шахта «Тошківська» ДП «Первомайськвугілля» введено в експлуатацію другу західну зворотну лаву пласта m3 гор. 486 м.

Її довжина становить 200 метрів, довжина виїмкового поля – 560 метрів, потужність пласта – 1.05 метра, запаси оцінюються в 150 тис. тонн вугілля, очисний вибій буде відпрацьовуватися стовповою системою розробки по простяганню пласта.

На Луганщині розвідники-артилеристи удосконалили свою майстерність

На Луганщині в районі відведення розвідники однієї з артилерійських бригад Збройних Сил України удосконалили практичні навички, повідомляє Міністерство оборони України.

З військовослужбовцями проведені заняття з ведення розвідки за супротивником. В рамках тренування підвищено практичні навички в роботі на приладах та спеціальній техніці, з військової топографії та тактичної медицини.

За словами керівника занять, артилеристи-розвідники діяли чітко та злагоджено, що у підсумку принесло позитивний результат.

Обговорено питання децентралізації у сфері культури

Цю тему було обговорено на нараді, яку провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Під час заходу розглянута низка питань. Зокрема, недопущення скорочення мережі закладів культури у процесі проведення децентралізації.

Також учасникам представили статистичну звітність у галузі культури, розповіли про діяльність клубних закладів області та основні напрями діяльності у сфері забезпечення ведення міжнаціонального та етнонаціонального діалогів.

Мінрегіон першим впровадив Кодекс рівних можливостей

Мінрегіон – перше міністерство, яке запроваджує такий документ як Кодекс рівних можливостей на рівні норм, обов’язкових для дотримання. План практичного впровадження Кодексу  спрямовано на захист від дискримінації та неупереджене ставлення до всіх працівників.

Про це під час презентації Кодексу колективу міністерства заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Головний Водний Оскар Європи отримав переселенець зі Станиці Луганської

Робота Дениса Савченка «Тиса – ти саме життя» https://www.youtube.com/watch?v=4qCPDVaRZ-4&t=22s за результатами  інтернет-голосування набрала найбільшу кількість голосів. Це перша перемога України в міжнародному відео конкурсі  «Дунайський митець», організованому Міжнародною Комісією з Захисту Дунаю (ICPDR).

Вже 11 років цей конкурс об’єднує тисячі дітей  із 14 країн Європи по всьому басейну Дунаю.

Міжнародна виставка торгівлі послугами (м. Пекін КНР)

За інформацією Посольства України в Китайській Народній Республіці та в Монголії (за сумісництвом), у період з 28 травня по 1 червня 2018 року, в м. Пекін (КНР) відбудеться 5-та Міжнародна виставка торгівлі послугами «China Beijing International Fair Trade in Services» (CIFTIS).

Організаторами зазначеного виставкового заходу є Міністерство комерції Китаю та Народний Уряд м. Пекін за підтримки Світової організації торгівлі (СОТ), Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Нове медобладнання від Уряду Японії допомагає лікарням Луганщини виявляти патології на ранніх стадіях

Закуплені в рамках співпраці Урядів України та Японії цифрові рентгенівські системи встановлені у Біловодській центральній районній лікарні та Старобільському районному територіальному медичному об’єднанні.

За словами спеціалістів, це обладнання дозволить виявляти патології на ранніх стадіях захворювань і своєчасно застосовувати ефективне лікування.

Перевагами рентгенапаратів є зменшення дози випромінювання, чітке зображення і можливість переносити інформацію через накопичувач чи передавати її мережею.

Президент підписав Указ про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа». Глава держави видав відповідний документ з метою забезпечення додержання прав і законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, посилення захисту їх особистих і майнових прав.

Новини АТО: спокій порушено поблизу Троїцького

Протягом минулої доби російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Поблизу села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл з протитанкових гранатометів.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.