Прес-центр13 листопада 2019, 17:11

Делегація посольства Японії в Україні відвідала Попаснянщину

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом із делегацією посольства Японії в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Такаші Кураi відвідали Попаснянський район.

Під час поїздки вони ознайомилися з результатами та досягненнями у наданні гуманітарної допомоги в Україні з боку уряду Японії.

Очільник області висловив щиру подяку народу Японії та її уряду, а також поважній міжнародній організації – ООН. «Жителі Луганщини завжди пам’ятатимуть, що саме ви одними з перших прийшли на допомогу», – наголосив Сергій Гайдай.

Під час візиту до Золотого делегація уряду Японії зустрілася з десятьма родинами, які отримали підтримку від УВКБ ООН та його НУО-партнера «Проліски» у формі індивідуальної екстреної допомоги у вигляді готівки. Кожна з родин використала ці кошти для покриття найбільш нагальних потреб, як-от здійснення медичного обстеження, придбання товарів для дому, оренди тимчасового житла. Усі бенефеціари представляють найбільш уразливі категорії населення і безпосередньо постраждали внаслідок конфлікту. Частина з них були змушені залишити власні домівки, що потрапили під обстріл, і тепер є внутрішньо переміщеними особами. Зустріч з людьми, які отримали підтримку від УВКБ ООН відбулася в школі №16, в їдальні, яку було відремонтовано УВКБ ООН за підтримки уряду Японії.

Також делегація побувала у Золотівській багатопрофільній гімназії.

Упродовж відвідин Попасної делегація Японії зустрілася із трьома родинами, чиї будинки, пошкоджені внаслідок обстрілів, були відремонтовані УВКБ ООН за сприяння міжнародних донорів, включно з урядом Японії.

Від початку конфлікту у 2014 році, уряд Японії послідовно надавав фінансову підтримку проектам, які впроваджує Агентство ООН у справах біженців для підтримки ВПО та постраждалих внаслідок конфлікту осіб у Донецькій та Луганській областях України. У 2019 році загальний обсяг фінансування, наданого урядом Японії УВКБ ООН та його НУО-партнерам, перевищив 4 мільйони доларів. Завдяки цій підтримці цьогоріч Агентство ООН у справах біженців змогло відремонтувати будинки близько 400 родин у Донецькій та Луганській областях. Ще понад 350 осіб з особливими потребами отримали індивідуальну екстрену допомогу у формі готівки і змогли придбати найнеобхідніше, щоб підготуватися до зимового сезону, а також оплатити медичні послуги.