Архів новин

28 ноября 2019

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 56 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 27 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,8 га місцевості у Попаснянському, Станично-Луганському районах й місті Сватове.

Загалом виявлено та вилучено 56 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 35 артилерійських снарядів, дев’ять мінометних мін, вісім гранат й чотири інженерні боєприпаси.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

З 1 грудня 2019 року збільшується прожитковий мінімум

З 1 грудня 2019 року збільшується прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Луганській області.

Так, Законом України від 23 листопада 2018 року №2629 «Про Державний бюджет України на 2019 рік» установлено прожитковий мінімум на одну особу у
2019 році у розрахунку на місяць у розмірі: з 1 грудня – 2027 грн.

Для основних соціальних і демографічних груп населення прожитковий мінімум на одну особу:

- для дітей віком до 6 років: з 1 грудня – 1779 грн;

У 2019 році на природоохоронні заходи Луганщини виділено понад 76 мільйонів гривень

Також під час колегії виконуючий обов’язки директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Дмитро Болдирєв відзвітував про деякі з напрямів діяльності структурного підрозділу. Зокрема, він розповів про хід виконання Регіональної цільової програми моніторингу довкілля Луганської області на період до 2022 року.

Цьогоріч аграрії Луганщини отримали 69 мільйонів за програмами держпідтримки

Засідання колегії облдержадміністрації провів сьогодні, 28 листопада, очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Про стан реалізації державних програм підтримки агропромислового комплексу за 2019 рік доповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Податківці Луганщини легалізували працю понад тисячі громадян

Протягом січня-жовтня 2019 року легалізовано працю 1 тис. 181 громадянина.

При цьому до бюджету додатково надійшло 1 млн грн єдиного внеску, 799,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 69 тис. грн військового збору.

Крім того, з початку року виявлено та залучено до державної реєстрації 958 громадян, які здійснювали незаконну підприємницьку діяльність.

За результатами проведених заходів щодо легалізації їх підприємницької діяльності до бюджету сплачено 993,5 тис. грн єдиного внеску, 570,4 тис. грн єдиного податку та 10 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Уряд встановив гарантовану ціну на газ

27 листопада Уряд встановив запобіжник, що захистить людей від коливань ціни на газ взимку в умовах потенційної відсутності транспортування газу українською ГТС. Для цього розроблено програму «Гарантована ціна на газ». Для учасників програми Уряд зобов'язав НАК «Нафтогаз України» зафіксувати ціну на газ на період опалювального сезону. Вказана ціна буде на 7% менша, ніж у попередньому році. 

Набув чинності порядок в’їзду та виїзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території та в зворотному напрямку

28 листопада набуває чинності Порядок в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій, що затверджений Постановою Кабінету Міністрів України.

Уперше Уряд виділив кошти на обладнання харчоблоків у школах – на це спрямовано 400 мільйонів

У 2020 році держава додатково спрямує 400 млн гривень на обладнання харчоблоків у школах. Таке рішення прийнято на засіданні Уряду.

Ці кошти виділяються на стандартних засадах співфінансування. Місцеві органи влади мають додати до державних коштів свої інвестиції:

Оголошується проведення громадських обговорень проєкту Стратегії розвитку Луганської області на період до 2027 року

Завершується процес розроблення проєкту Стратегії розвитку Луганської області на період до 2027 року.

Оголошується проведення громадських обговорень проєкту Стратегії. Заінтересованих осіб просимо надсилати пропозиції та зауваження в термін до 12.12.2019 на електронну адресу strat_in@ukr.net.

Реєстрацію на пробне ЗНО-2020 відкриють з 3 січня

Участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні дає можливість учасникам попрацювати з тестами, що відповідають вимогам Програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт основної сесії ЗНО-2020 року, попрактикуватися в заповненні бланків відповідей, психологічно налаштуватися на проходження ЗНО та навчитися ефективно розподіляти час.

Реєстрація для участі у пробному ЗНО триватиме з 3 до 24 січня 2020 року. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.