Архів новин

07 ноября 2019

Луганський ОІППО відзначив 80-річний ювілей

Сьогодні, 7 листопада, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Регіональна система розвитку післядипломної педагогічної освіти: виклики та сучасні рішення». Захід було присвячено 80-річчю створення Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Сергій Гайдай у складі делегації високопосадовців і послів іноземних держав відвідав район розведення сил біля Петрівського та Золотого

Помічник Президента України Андрій Єрмак, представники українського уряду та посли іноземних держав відвідали українські позиції в районі населеного пункту Богданівка (Петрівське) Донецької області, де має відбутися черговий етап розведення сил і засобів.

Триває капітальний ремонт дороги у Попасній

Наразі ведуться роботи з капітального ремонту автомобільної дороги по вулиці Некрасова. 

Вартість проєкту, автором якого є Попаснянська міська рада, склала близько 1 млн 200 тис. грн.

Основна частина грошей, а саме 1 млн грн – кошти районного бюджету, решту профінансували з міського бюджету.

Вже завершено роботи з фрезерування старого асфальту і розпочато укладання нового покриття. Згідно з проєктом заплановано відремонтувати дорогу до залізничного переїзду.

Запрошуємо на регіональний індустріальний форум

У рамках Другого українського індустріального тижня, який організований за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України й партнерських організацій, 15 листопада
2019 року заплановано проведення регіонального індустріального форуму на Луганщині.

Захід дасть змогу обласним компаніям продемонструвати свій потенціал у сфері індустріального розвитку, окреслити можливості співпраці з державними структурами та європейськими партнерами.

Єднаємо Луганщину: тривають зварювальні роботи мосту на КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 7 листопада, працівники ТОВ «Укртрансміст» продовжили зварювальні роботи щодо з’єднання металоконструкцій мосту.

Також протягом для проводилася різка металоконструкцій зруйнованої частини мосту для подальшого вивезення.

Для подальшої антикорозійної обробки, проводиться піскоструминна обробка  металевих конструкцій мосту.

 

За рахунок облбюджету для Кремінної придбано два сміттєвоза

Кремінська міська рада отримала сміттєвоз бокового завантаження на базі шасі МАЗ-5340. Це перший з двох спецавтомобілів, придбаних для комунальних служб міста. Ще одне авто бокового завантаження на базі шасі DAYUN CGC-1120 заплановано передати в середині листопада.

На придбання цієї спецтехніки з обласного бюджету виділено 5,2 млн грн. Після проведення торгів міською радою закуплено авто на загальну суму 4,944 млн грн.

Нова техніка надасть змогу міській раді чітко організувати вивіз сміття у місті.

В області проводять навчання для інспекторів праці громад

Для інспекторів праці об’єднаних територіальних громад був організований семінар «Організація діяльності інспекторів праці органів місцевого самоврядування».

Під час заходу вони вчилися плануванню та організації інспекційних відвідувань, оформленню матеріалів перевірок та порядку накладення штрафів. Було обговорено джерела інформації про підприємства, які знаходяться у групах ризику.

Окрім інспекторів, на семінарі були присутні представники ОТГ, які ще не мають таких спеціалістів, але зацікавлені запровадити механізм у найближчий час.

Львівських ліцеїстів радо зустріли на Луганщині

У рамках проєкту «Змінимо країну разом!» до Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» завітали учні Львівського державного ліцею імені Героїв Крут.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая львівських гостей привітала заступник голови Катерина Безгинська.

За її словами, участь у проєкті згуртовує громадян України й дарує його учасникам величезний культурний, освітній та світоглядний досвід.

Уряд виділив кошти на купівлю 822 поліцейських авто для сільської місцевості

6 листопада  Кабінет Міністрів України на своєму засіданні виділив кошти на купівлю 822 поліцейських авто спеціально для маленьких міст та сільської місцевості.

Рішення Уряду дозволить вже у 2020 році підвищити швидкість реагування поліції на виклики громадян у малих містах та селах.

Проект охопить майже 30 тисяч маленьких міст України, де проживає близько 28 мільйонів громадян, та передбачає у 2020 році ще 3200 офіцерів громади для роботи в об’єднаних територіальних громадах.

За інформацією Урядового порталу

Нацбанк з 25 жовтня ввів у обіг нову банкноту в одну тисячу гривень

З 25 жовтня 2019 року Національний банк України ввів у обіг нову банкноту номіналом 1000 гривень. Це перша банкнота нового номіналу, введена в обіг за останні 13 років (востаннє в обіг вводиться новий номінал у 2006 році - 500 гривень).
Банкнота 1000 гривень продовжує дизайн нового банкнотного ряду та має потужну систему захисту від підробок.
Для інформування громадськості про нову банкноту, її елементи захисту та дизайн Національний банк розробив низку матеріалів, зокрема:

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували майже 5 мільярдів податків і зборів

У січні-жовтні 2019 року платники Луганської області перерахували до зведеного бюджету 4 млрд 955 млн гривень.

Це на 647,1 млн гривень більше, ніж за 10 місяців 2018 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 204 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 247,3 млн гривень.