Архів новин

13 ноября 2019

Вже завтра шахтарі отримають гроші «на картки», – Сергій Гайдай дотримується свого слова

Гроші на заробітну плату шахтарям: 182,798 млн грн – для працівників «ДП «Первомайськвугілля» та 130,221 млн грн – для ДП «Лисичанськвугілля» надійшли на рахунки Держказначейства.

За особистим розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая ГУДКСУ у Луганській області працюватиме допоки не будуть оформлені усі необхідні документи, щоб вже завтра гірники отримали заробітну плату «на картки».

Оголошено громадські обговорення проєкту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2020 рік

Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій з громадськістю можна надавати на електронну адресу sv_oda@ukr.net до 27.11.2019 року.

Контактні телефони: 095-295-14-35, 095-354-66-27.

З проєктом Програми можна ознайомитись за посиланням.

Єднаємо Луганщину: тривають роботи з монтажу водовідливних конструкцій на мосту

Сьогодні, 13 листопада, працівники ТОВ «Укртрансміст» продовжили роботи з монтажу водовідливних конструкцій на мосту.  

Також протягом дня будівельники фарбували металоконструкції прольотної частини мосту.

Увечері було розпочато встановлення перильного огородження мосту.  

Працівники ДП «Станично-Луганський райавтодор» проводили підготовчі роботи  для подальшого укладання асфальту в місці примикання 9-ї опори мосту до дороги.

Делегація посольства Японії в Україні відвідала Попаснянщину

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом із делегацією посольства Японії в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Такаші Кураi відвідали Попаснянський район.

Під час поїздки вони ознайомилися з результатами та досягненнями у наданні гуманітарної допомоги в Україні з боку уряду Японії.

Важлива інформація для одержувачів пільг на ЖКП

Починаючи з листопада 2019 року українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.

Це пов’язано із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, що відтепер пільга надається у грошовій формі органами соціального захисту населення.

Розраховані суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма).

Відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні колегії Державного архіву Луганської області.

Сергій Гайдай: кожен реалізований на Луганщині проєкт дає людям надію на подальший розвиток України

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 13 листопада, зустрівся в Сєвєродонецьку з делегацією Посольства Японії в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

«Ми щиро вдячні народу Японії та її Уряду за допомогу і підтримку Луганщини. Ми це дуже цінуємо та сподіваємось на подальшу співпрацю», – наголосив Сергій Гайдай.

У Білокуракиному представлено фотовиставку «Фактор свободи»

Експозицію було розміщено в приміщенні Білокуракинської райдержадміністрації.

Виставка організована Українським інститутом національної пам'яті.

Вона дає можливість по-новому поглянути на ці історичні постаті, які стали символом свободи і боротьби за українську ідею.

Цього року відзначаються три ювілейні дати відомих українських діячів – 380 років із дня народження Івана Мазепи, 180 років із дня народження Симона Петлюри та 110 років із дня народження Степана Бандери.

Увага! Перевірка системи оповіщення цивільного захисту

У навчальних цілях 22 листопада з 13:00 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен.

Нагадуємо про дії населення за сигналом «Увага всім!» Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – це доведення до населення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 340 мільйонів єдиного податку

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-жовтня 2019 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 165,3 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 148,8 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень-жовтень 2018 року надходження єдиного податку збільшились на 48,5 млн гривень, або на 16,6 %.

Підсумки гендерного аудиту доступності міст і районів області розглядають на триденному тренінгу в Сєвєродонецьку

Робота тренінгу розпочалася за темою «Посилення захисту прав жінок з інвалідністю та зміцнення їхніх можливостей. Включення рекомендацій гендерного аудиту доступності у місцеві програми та бюджети». 

До участі у заході  долучились представники обласної та місцевої влади, об’єднаних територіальних громад,  співробітники закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, також лідери команд з гендерного аудиту доступності області.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,6457 га території у Новопсковському, Станично-Луганському районах та місті Сєвєродонецьк.

Виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: дев’ять артилерійських снарядів, три мінометні міни й двадцять гранат.