Прес-центр13 листопада 2019, 14:11

Відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні колегії Державного архіву Луганської області.

Розгляд питань порядку денного розпочалось з підсумків проведення комплексних перевірок діяльності служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів Служби автомобільних доріг у Луганській області, Комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту», Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, архівного відділу Сєвєродонецької міської ради, контрольних перевірок архівних відділів Кремінської та Станично-Луганської райдержадміністрацій.

Керівникам територій, архівних установ, підприємств, установ, організацій було вказано на недоліки, виявлені під час перевірок, та необхідність доопрацювання проблемних питань архівної сфери територій. Значна увага приділена питанню створення належних умов для зберігання документів Національного архівного фонду і з кадрових питань (особового складу), своєчасному їх науково-технічному опрацюванню та передачі документів Національного архівного фонду на державне зберігання до архівних установ області відповідно до вимог чинного законодавства.

Заслухавши питання «Про інформаційне наповнення і підтримку вебсайту Державного архіву Луганської області», колегія відзначила, що в сучасному інформаційному суспільстві стрімко поширюється та утверджується ідея електронного урядування як способу організації діяльності влади за допомогою внутрішніх та зовнішніх інформаційних мереж. Вебсайти – це своєрідні інформатори для громадян щодо діяльності органів влади та засоби комунікації з ними.

Визначальним критерієм до адміністрування вебсайтів є якісне інформаційне їх наповнення, яке має бути, з одного боку, повним, а з іншого – не містити зайвих відомостей, недоречних повторів тощо.

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

У роботі колегії взяли участь в.о. директора Держархіву Світлана Тріщун, завідувач сектору інформаційно-аналітичної роботи організаційного відділу апарату облдержадміністрації Світлана Сучкова, заступники голів (керівників апаратів) райдержадміністрацій, керуючі справами виконавчих комітетів районних, міських рад, голови експертних комісій, відповідальні за архів та діловодство юридичних осіб – джерел формування Національного архівного фонду, керівники архівних установ райдержадміністрацій та міських рад, працівники Держархіву.