Архів новин

27 ноября 2019

Сергій Гайдай: території з проблемним покриттям мобільним Інтернетом включать до карт перспективного розвитку операторів

Із цією пропозицією виступив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай під час наради з проблемних питань забезпечення деяких районів області високошвидкісним доступом до мережі Інтернет.

До обговорення долучились представники мобільних та кабельних операторів Інтернет-зв’язку, представлених на Луганщині, та районних органів влади.

Проблематику забезпечення прав дитини в умовах збройного конфлікту розглянуто на міжнародному рівні

У Києві за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової відбулася міжнародна конференція «Забезпечення прав дитини в умовах збройного конфлікту».

У роботі конференції взяли участь діти, які стали безпосередніми свідками збройного конфлікту в Україні, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, представники Уряду, міжнародних та вітчизняних неурядових організацій, народні депутати, омбудсмени з Грузії, Боснії і Герцеговини, Молдови та інших країн, в яких відбувались збройні конфлікти.

Уряд затвердив порядок надання державного пільгового кредиту на придбання житла ВПО та учасниками АТО/ООС

Змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» передбачено нову бюджетну програму «Надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил на придбання житла», з обсягом фінансування 200 млн грн. Сьогодні на засіданні Уряду було затверджено Порядок використання цих коштів — 100 млн грн буде спрямовано для надання кредитів ВПО та 100 млн грн для кредитування учасників АТО та/або ООС.

Школярка з Попаснянського району отримуватиме президентську стипендію у 2019-2020 навчальному році

Учениця Попаснянської гімназії № 20 Дар’я Аліпова, за результатами участі у III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, стала кращою вихованкою Луганської обласної МАН.

Дівчина отримала I місце за свою наукову роботу під керівництвом педагога Тетяни Коржик.

Дар’я не тільки талановитий науковець, а ще й творча людина. Вона займається у Попаснянському ансамблі «Мелодія» під керівництвом Аліни Лісовець, захоплюється іноземними мовами, такими як англійська, французька і турецька.

GIZ готовий інвестувати у довгострокові та соціально важливі проєкти

Про це йшлось під час зустрічі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая із представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Очолила делегацію керівниця кластеру Східна Україна у Німецькому товаристві Лєна Флітта.

Відбулось засідання робочої групи з розроблення проєктів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації

В облдержадміністрації відбулось третє засідання робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації.

Представники влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій, науковці, громадські діячі та підприємці обговорили робочу версію Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року.

Координатором її розроблення є Департамент економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації.

Оновлено Інвестиційний паспорт Луганської області

Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації у співпраці з ПРООН оновлено Інвестиційний паспорт Луганської області.

За допомогою інвестиційного паспорту потенційні інвестори можуть чітко з'ясувати інвестиційні пріоритети регіону та отримати вичерпний перелік інвестиційних можливостей для інвестування.

Розглянуті можливості державно-приватного партнерства у сфері захисту прав дітей на Луганщині

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зустрілася з представниками міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка».

Вони обговорили світові тенденції впровадження державно-приватного партнерства та можливості імплементації цього механізму у сфері захисту прав дітей, зокрема, створення мультифункціональних центрів підтримки дітей та сімей у рамках впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,7 га місцевості у Станично-Луганському районі та місті Сватове.

Загалом виявлено та вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 32 артилерійських снаряди, чотири мінометні міни й сім гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Почути голоси постраждалих від насильства: у Сєвєродонецьку відбувся флеш-моб у рамках акції «16 днів проти насильства»

На Луганщині триває щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Її мета – привернення уваги громадськості до актуальної проблеми подолання домашнього насильства та насильства за ознакою статі, сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в суспільстві.

Розпочато збір проєктних ідей для Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Луганської області у 2021-2023 роках

Луганською обласною державною адміністрацією розпочато розроблення Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Луганської області на період до 2027 року (далі – Стратегія). Найважливішим етапом цієї роботи є збір проєктних ідей, які дозволять сформувати План заходів з реалізації Стратегії. Проєктні ідеї буде відібрано, проаналізовано та пріоретизовано робочою групою з розробки Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації з урахуванням критеріїв (додаються).