Прес-центр7 листопада 2019, 11:11

Львівських ліцеїстів радо зустріли на Луганщині

У рамках проєкту «Змінимо країну разом!» до Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» завітали учні Львівського державного ліцею імені Героїв Крут.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая львівських гостей привітала заступник голови Катерина Безгинська.

За її словами, участь у проєкті згуртовує громадян України й дарує його учасникам величезний культурний, освітній та світоглядний досвід.

«Такі візити обміну підтверджують, що на Східній та Західній Україні живуть такі ж українці, привітні люди, яких єднають спільні інтереси, цінності та патріотизм. До проєкту за роки його існування долучилися сотні учасників, які отримали нових друзів. Саме таке невимушене спілкування єднає нашу державу», – зазначила Катерина Безгинська та подарувала львівським ліцеїстам спортивні м’ячі.

Протягом тижня 29 учнів Львівського державного ліцею ім. Героїв Крут в атмосфері братерства й гостинності спілкуватимуться з однолітками та познайомляться з історією та культурою Луганщини.

Під час робочої поїздки заступник голови облдержадміністрації також провела у Кремінській райдержадміністрації виїзний особистий прийом громадян. Було розглянуто низка соціально-гуманітарних питань, зокрема, щодо надання опалення, субсидії та матеріальної допомоги.

Також голова профспілкового комітету працівників Кремінської ЗОШ № 2 підняла питання оплати праці технічного персоналу.

Надано доручення взяти на контроль ці питання.

Після спілкування із в. о. голови Кремінської РДА Володимиром Позняком, головою районної ради Володимиром Прокопенком, заступником голови РДА Ларисою Махурою, Катерина Безгинська оглянула районний будинок культури, в якому нещодавно було відремонтовано файє. Слід зазначити,  що за останні роки тут значно покращилась матеріальна-технічна база за рахунок обласного та районного бюджетів.

 

Довідково. Протягом трьох років в рамках меморандуму про співпрацю між Львівською і Луганською областями триває проект обмінів «Змінимо країну разом!». Його мета – зміцнити зв’язки між жителями двох крайніх областей України та подолати нав’язані ворожою пропагандою стереотипи про світоглядну прірву, яка буцім-то існує між громадянами однієї країни.

Кількість учасників з кожним роком зростає. Активна співпраця у сферах освіти, культури та медіа триває не тільки на міжобласному рівні, а й на рівні районів двох областей та окремих закладів.