Прес-центр21 вересня 2017, 10:09

Для учасників АТО і переселенців спрощено отримання держдопомоги за програмою «Доступне житло»

Урядом прийнята постанова, спрямована на вирішення проблеми забезпечення доступним житлом учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб.

Для цих категорій спростили процедури отримання державної допомоги за програмою «Доступне житло», повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Відкоригували порядок, за яким держава надаватиме підтримку зі сплати до 50 % вартості житла для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб та 30 % для інших категорій населення.

Постанова розроблена на виконання Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

Також спрощується перелік документів, які необхідно подавати внутрішньо переміщеними особам.

Право на державну підтримку матимуть не лише громадяни, що перебувають на квартирному обліку, а й ті, що не мають у власності житла, або мають житлову площу, що не перевищує 13,65 квадратного метра.

Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, що знаходиться на підконтрольній українській владі території.