Архів новин

26 сентября 2017

Виставка Ірини Мезері в Ужгороді

20 вересня 2017 р. у м. Ужгород, у стінах Закарпатського музею народної архітектури та побуту відкрилася виставка декоративного живопису на склі Народного майстра Луганщини Ірини Мезері "Миттєвості життя". На виставці експонуються 47 живописних полотен. Серед представлених робіт 12 картин з релігійними сюжетами, які відтворюють враження стародавнього візантійського мистецтва. Для них також характерні: яскраво виражений декоративний характер, певне тяжіння до лінеарності, а не до об’єму, прагнення до краси та пишності.

Проведено спортивні змагання серед осіб з інвалідністю Луганської області

23 вересня 2017 року на спортивні базі КП ЛОФЦ «Олімп» у Кремінському районі Луганської області проведено «Навчально-практичний тренінг «Активна соціально-трудова та фізкультурно-спортивна реабілітація людей з інвалідністю». Участь у заході взяли понад 120 осіб з інвалідністю з міст та районів області, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лшик, директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук.

 

Деркул: у витоків конярства Луганщини

Деркульський кінний завод № 63 на Луганщині один з найстаріших агропідприємств в Україні, якому у жовтні 2017 року виповнюється 250 років. До ювілею Державним Архівом Луганської області підготовлено документальну он-лайн виставку .

Відкрите нове відділення у обласній дитячій лікарні

Сьогодні, 26 вересня, в Луганській обласній дитячій клінічній лікарні, що розташована у м. Лисичанську, відкрили відділення для дітей з ураженням центральної нервової системи  та порушенням психіки.

Привітати зі святковою подію прийшли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, лікарі та медичний персонал всієї лікарні, а також маленькі пацієнти та їх батьки.

Для гостей завідуюча неврологічного відділення Луганської обласній дитячої клінічної лікарні Тетяна Померанцева провела екскурсію.

Інформація щодо пасажирського автобусного сполучення Сєвєродонецьк–Лисичанськ через залізничний вокзал

         До облдержадміністрації надходить велика кількість звернень мешканців Луганської області щодо відновлення пасажирського автобусного сполучення Сєвєродонецьк – Лисичанськ через залізничний вокзал.

         Пасажирське транспортне сполучення Лисичанськ – Сєвєродонецьк забезпечувалося двома приміськими внутрішньообласними автобусними маршрутами  № 407 «Лисичанськ АС – Сєвєродонецьк АС (ч/з зал.вокзал)» та № 417 «Лисичанськ АС – Сєвєродонецьк АС (ч/з Пролетарій)», на яких задіяне 14 транспортних засобів середньої місткості.

Робоча нарада з керівництвом КП "Фармація Північ"

За ініціативою Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин Луганської ОДА, 25.09.2017 було проведено робочу нараду з керівництвом Комунального підприємства «Фармація Північ» з питань координації поточної діяльності підприємства.

На нараді було обговорено питання порушене у зверненнях громадян, щодо цілодобового режиму роботи аптечних закладів у м. Щастя.

За результатами наради Департаментом було запропоновано керівництву комунального підприємства подовжити  режим роботи аптек у м. Щастя до 20 години для якісного медичного обслуговування населення.

В Україні розпочався V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»

Організаторами виступили Посольство Литовської Республіки в Україні, Міністерством культури України спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця».

ТОВ «ЛЕО» висуває підприємствам водопостачання непідтверджену суму заборгованості

Сьогодні, 26 вересня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань сталого забезпечення електроенергією об’єктів житлово-комунального господарства в опалювальний сезон 2017–2018 року.

Під час наради обговорювався стан і графіки погашення заборгованості підприємствами водопостачання області за електроенергію.

За словами представника ТОВ «ЛЕО», ці підприємства заборгували близько 310 млн гривень (період формування боргу по деяким підприємствам складає понад 10 років).

СЕМІНАР «МОЖЛИВОСТІ ВЕДЕННЯ ДІЛОВОЇ ТА ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У НІМЕЧЧИНІ»

28 вересня 2017 року ТПП ІФ запрошує на інформаційно-практичний семінар «Можливості ведення ділової та інвестиційної діяльності у Німеччині на прикладі Вільної Федеральної Землі Баварія».

Мета:

·                     Ознайомлення підприємців Івано-Франківщини з умовами експортно-імпортної діяльності та виробничої і комерційної кооперації з німецькими фірмами;

·                     Підготовка до участі українських підприємств у третьому Німецько-Українському бізнес-форумі у Німеччині.

Міжнародні відправлення Укрпошти можна оформити он-лайн

На сайті Укрпошти через «особистий кабінет» можна швидко та зручно оформити міжнародні відправлення для доставки в одну із 234 країн та виділених регіонів світу, інформує Міністерство інфраструктури України.

До функціоналу сервісу у тестовому режимі додано створення всіх супровідних документів, митних декларацій для міжнародних відправлень, розрахунку тарифу з урахуванням актуального курсу валют НБУ, отримання штрих-коду, за яким можна відслідкувати шлях відправлення.

Чотири медалі привезли наші важкоатлети зі всеукраїнських змагань

У Львові відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок, у якому взяли участь понад 200 спортсменів з різних областей. Зокрема, Луганщину представляли 5 дівчат та 7 хлопців.

За результатами змагань наші спортсмени посіли третє загальнокомандне місце серед чоловіків та завоювали низку медалей в особистому заліку.

Так, Артур Тютюнник у своїй ваговій категорії 56 кг став бронзовим призером з сумою двоборства 214 кг.

На Луганщині звітували про виконання Регіонального плану заходів «Жінки, мир, безпека»

У кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець», що у м. Сєвєродонецьку, відбулася онлайн-конференції, де йшлося про Регіональний план заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2017 року та щодо впровадження проекту «Розробка Регіональної програми імплементації Національного плану дій на виконання Резолюції РБ ООН 1325».

До заходу долучилася заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Правила безпечної поведінки під час відвідування об’єктів з масовим перебуванням людей

З метою недопущення виникнення пожеж, надзвичайних подій та ситуацій та травмування населення на об’єктах з масовим перебуванням людей нагадуємо основні правила безпечної поведінки.

У разі виявлення ознак пожежі (горіння) кожний громадянин зобов'язаний:

Танкові навчання за стандартами НАТО проведено на Луганщині

На одному із полігонів у Луганській області успішно проведені комплексні тактико-спеціальні навчання із танковим підрозділом14-ї окремої механізованої бригади, що зараз виконує бойові завдання у складі сил антитерористичної операції.

За словами командування військової часини Збройних Сил України, схожі на ці навчання із захисниками України проводяться систематично по всій країні. Відміна цього практичного вишколу від інших полягає у нестандартному підході до його організації.

Влаштовано у сім'ї 88 % дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, – брифінг

Про пріоритетні напрями захисту прав дітей на Луганщині на брифінгу для ЗМІ розповіла начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Щодо розвитку і підтримки сімейних форм виховання вона зауважила – на підконтрольній українській владі території області проживає 1451 дитина-сирота і позбавлена ​​батьківського піклування, з них 1041 – у сім'ях опікунів та піклувальників.

РОЗПОЧАТО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЗБІР ІНФОРМАЦІЇ ПРО ПОЛІТИКИ, ПРОГРАМИ ТА ПРОЕКТИ В СФЕРІ ПРОФІЛАКТИКИ ПРАВОПОРУШЕНЬ СЕРЕД НЕПОВНОЛІТНІХ

Створення комплексної системи юстиції, здатної ефективно попереджувати підліткову злочинність і забезпечувати реабілітацію неповнолітніх правопорушників можливе лише шляхом належної координації роботи усіх уповноважених на це органів влади. Як свідчить зарубіжний досвід, для досягнення такого результату нам потрібно, перш за все, здійснити оцінку сфери профілактики правопорушень серед неповнолітніх, яка б передбачала аналіз діючої системи політик, програм та проектів у відповідній галузі.

Президент підписав Закон України «Про освіту»

Президент України підписав Закон України № 2145-VІІІ «Про освіту», прийнятий Верховною Радою України 5 вересня 2017 року.

Ухвалення цього Закону дозволить провести глибоку всеосяжну освітню  реформу, яка підвищить якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Він забезпечить реальні кроки до включення України до європейського освітнього простору.

«Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої», – зазначив Петро Порошенко.

Новини АТО: на Луганщині не зафіксовано жодного обстрілу

Протягом минулої доби вздовж лінії розмежування в області зберігалася тиша – жодного обстрілу не зафіксовано.

Протилежна сторона дотрималася рішення Тристоронньої контактної групи у Мінську щодо режиму припинення вогню з нагоди навчального року – «шкільного перемир’я».