Архів новин

05 сентября 2017

В області працює 15 кабінетів «Довіра», де надається спеціалізована меддопомога ВІЛ-інфікованим

Сьогодні у сєвєродонецькому Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» відбулися публічні слухання з метою обговорення звіту про виконання Регіональної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016-2018 роки в Луганській області за минулий рік.  

У рамках заходу виступили головний лікар Луганського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІД-ом Юлія Трощій, головний лікар Луганського обласного наркологічного диспансеру Микола Овчаренко та регіональний представник Української Асоціації пацієнтів замісної терапії Олексій Квітковський.

Інформація щодо змін до порядку надання субсидії

Постановою Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2017 № 609 внесені зміни до порядку призначення житлової субсидії, відповідно до яких змінено період, за який враховуються доходи під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за третій-четвертий квартали попереднього року.

Розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні здійснюється на підставі доходів за перший-другий квартали поточного року.

Успішний той край, де розвивається наука, інновації, залишається молодь, – Юрій Гарбуз

На робочій нараді з керівниками переміщених вищих навчальних закладів Луганщини з питань будівництва університету майбутнього, яка відбулася сьогодні, 5 вересня, очільник області Юрій Гарбуз наголосив:

«Успішний той край, де розвивається наука, інновації, залишається молодь. Саме такою я бачу Луганщину. І тому пропоную створення «Університету майбутнього».

Область отримала 831,2 тис. грн держсубвенції на інклюзивну освіту

Зазначена субвенція надійшла з державного бюджету до обласного бюджету, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

Юрій Гарбуз вручив ключі від нових квартир двом молодим сім'ям

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз урочисто вручив ключі учасникам Програми забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013-2017 роки.

Ними стали сім'я учасника АТО, бойових дій Віталія Овсянникова та молодий вчений, аспірант Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Христина Бабіч-Касьянєнко. У цей час молода жінка перебуває у пологовому будинку, тому ключі отримала її мати.

Щодо змін до порядку надання субсидії

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 609 внесені зміни до порядку призначення житлової субсидії, відповідно до яких змінено період, за який враховуються доходи під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за третій-четвертий квартали попереднього року. Розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні здійснюється на підставі доходів за перший-другий квартали поточного року.

Більше 7000 сім’ям надана підтримка центрів соціальних служб

У 2017 році соціальну підтримку центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді отримали 7069 сімей з Луганщини, які перебувають у складних життєвих обставинах. У цих сім’ях виховуються 8269 дітей.

З них: 719 сімей внутрішньо переміщених осіб (де 1028 дітей), 150 сімей учасників антитерористичної операції (76 дітей), 417 сімей, у яких виховуються 214 дітей-інвалідів, а також 16 сімей, де 17 дітей постраждали від жорстокого поводження.

До уваги фахівців із сімейної політики! В Угорщині відбудеться семінар щодо формування свідомого і відповідального ставлення до батьківства

Міністерством соціальної політики України та громадською організацією «Відкритий світ молоді» за підтримки Посольства Угорщини в Україні з 05 по 10 жовтня 2017 року в м. Балатональмаді заплановано міжвідомчий семінар «Формування свідомого і відповідального ставлення до батьківства як основа сучасної сімейної політики».

 

Законопроект про пенсійну реформу передбачає єдину формулу розрахунку пенсій

Законопроект щодо реформування пенсійної системи вводить чесні та прозорі правила визначення розміру пенсій для усіх громадян, без огляду на статус та місце роботи.

Як повідомляє Міністерство соціальної політики, розмір пенсії кожного громадянина України розраховуватиметься за формулою:

Розмір пенсії = Сз × Ікз × Кс

Сз – розмір середньої заробітної плати в Україні за 3 роки перед зверненням за призначенням пенсії.

СБУ припинила діяльність угруповання, яке контрабандою переправляло марихуану до РФ

Правоохоронці встановили, що наркоділки вирощували канабіс в одному з сіл Харківщини та у Бахмуті Донецької області. Наркотики вони переправляли через державний кордон на Луганщині.

Оперативники спецслужби затримали автомобіль з кур’єром у Новопсковському районі. Під час огляду машини співробітники СБУ вилучили сорок два пакунки з марихуаною.

Юрій Гарбуз вручив ключі від нових квартир двом молодим сім'ям

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз урочисто вручив ключі учасникам Програми забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013-2017 роки.

Ними стали сім'я учасника АТО, бойових дій Віталія Овсянникова та молодий вчений, аспірант Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Христина Бабіч-Касьянєнко. У цей час молода жінка перебуває у пологовому будинку, тому ключі отримала її мати.

Юрій Гарбуз доручив у стислі терміни відновити газопостачання на лінії розмежування

Під час апаратної наради голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз порушив низку питань щодо підготовки до опалювального періоду 2017-2018 років.

Зокрема, очільником області надано доручення управлінню капітального будівництва облдержадміністраціїї відносно швидкого виконання будівельних робіт на газопроводі, який буде функціонувати замість магістрального підвідного газопроводу ГРС «Кримське», пошкодженого влітку цього року у результаті ворожих обстрілів.

На Луганщині до 2020 року заплановано поліпшити житлові умови ще 51 молодій сім'ї

Сьогодні, 5 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів  апаратну нараду, де розглянуто питання про розробку проекту Програми забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2018-2020 роки.

Докладиком виступив в. о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації  Михайло Івасішин, а содокладчиком – директор Луганського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Інеса Кірєєва.

Реалізацію Програми підвищення кваліфікації управлінських кадрів для сфери підприємництва України, яка є складовою всесвітньої Програми «Fit for Partnership with Germany», подовжено на період до 2019 року

Реалізацію Програми підвищення кваліфікації управлінських кадрів для сфери підприємництва України, яка є складовою всесвітньої Програми «Fit for Partnership with Germany», подовжено на період до 2019 року.

У рамках Програми українські підприємці та менеджери на конкурсній основі і надалі матимуть змогу підвищувати свою кваліфікацію шляхом проходження стажування на підприємствах Федеративної Республіки Німеччина, встановлювати ділові контакти з іноземними партнерами й розширювати діяльність своїх підприємств задля виходу на міжнародні ринки.

Для учнів з непідконтрольних територій створять дистанційні онлайн-курси

Для школярів 9-11 класів з тимчасово окупованих та визволених територій розроблять дистанційні онлайн-курси, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Зокрема, так діти вивчатимуть українську мову та літературу, історію України і географію України.

Передбачається, що учні отримають вільний доступ до української освіти без необхідності завантажувати особисті дані і розкривати свої IP-адреси.

Займатися розробкою курсів будуть маріупольські вчителі, які взяли участь у відповідному семінарі у Маріупольському державному університеті.

Майже 29 мільйонів спрямовано на літнє оздоровлення дітей

За попередніми підсумками, влітку оздоровленням та відпочинком на Луганщині охоплено 26 827 дітей, або 43,5 % від загальної чисельності дітей оздоровчого віку. З них 20 026 потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

У позаміських закладах забезпечені оздоровленням – 7 757 дітей (12,6 %), відпочинком охоплені – 18 958 (30,9 %).

Порівняно з аналогічним періодом минулого року загальні показники оздоровлення та відпочинку збільшено на 5 %.

Фінансування літньої оздоровчої кампанії 2017 року станом на кінець серпня становить 28842,6 тис. грн.

Новини АТО: ворог застосував міномети

За минулу добу об’єднані російсько-терористичні бандформування три рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по позиціях захисників України поблизу смт Станиця Луганська та села Малинове двічі відкривався вогонь з протитанкових і ручних гранатометів, а також стрілецької зброї.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району вівся обстріл з 82-мм мінометів.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.