Архів новин

28 сентября 2017

4 жовтня у Великій концертній залі КЗ “Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С. Прокоф'єва” відбудеться традиційний концерт, присвячений Міжнародному дню музики та відкриттю концертного сезону.

4 жовтня у Великій концертній залі КЗ “Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім.С.С. Прокоф'єва” відбудеться традиційний концерт, присвячений Міжнародному дню музики та відкриттю концертного сезону. У концерті візьмуть участь солісти, різноманітні ансамблі, духовий, народний та симфонічний оркестри. Пограма концерту складається з двох відділів. Перший передбачає виконання шедеврів класичної музики, під час другого –прозвучать відомі естрадні шлягери у виконанні педагогів та студентів Сєвєродонецького музичного училища. Ведуча концерту – Наталія Пасічник.

У м. Сєвєродонецьк за ініціативою Управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА відбувся Круглий стіл «Бібліотечна справа Луганщини: проблеми, виклики, можливості»

Учора у м. Сєвєродонецьк за ініціативою Управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА відбувся Круглий стіл «Бібліотечна справа Луганщини: проблеми, виклики, можливості». Бібліотечні фахівці з усього регіону зібралися, щоб обговорити проблеми, які постають сьогодні перед бібліотекарями взагалі й Луганщини зокрема.

Не оминули круглий стіл і приємні хвилини. Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек начальник управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА Адамчук А. О. привітала бібліотечних фахівців області та вручила почесні грамоти і подяки.

Юрій Гарбуз розповів педагогам Рубіжного про проект «Університет майбутнього»

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз завітав до Рубіжного, де в спеціалізованій школі №10 привітав педагогічну громадськість міста з Днем працівників освіти.

Програма створення робочих місць для ВПО

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development/DFID) започаткувала програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, стабілізацію їх життя та досягнення довгострокових рішень шляхом працевлаштування та отримання доходів.

«Наші освітяни – це серце Луганщини», – Юрій Гарбуз привітав вчителів області з професійним святом

Сьогодні, 28 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистих заходах до Дня працівників освіти.

Урочистості відбулись у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, до відкриття якого приєднався Президент України Петро Порошенко.

Глава держави: В наступному році планується подальше підвищення заробітної плати вчителів

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з працівниками освіти повідомив про заплановане подальше підвищення заробітної плати вчителів у 2018 році.

Глава держави розповів, що було досягнуто домовленості і вже передбачено в проекті Державного бюджету на наступний рік виділення 520 мільйонів гривень на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть першокласників нової української школи по всій Україні.

Ґендерне бюджетування та оцінку вразливості жінок і чоловіків в умовах децентралізації обговорили члени Луганської обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

27 вересня 2017 року в Луганській облдержадміністрації відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Третє в поточному році засідання проведено спільно із міжнародною організацією ООН Жінки.

 

Наші підводники здобули низку нагород на європейських першостях

У Словаччині відбувся ХХVI чемпіонат Європи з підводного орієнтування серед дорослих, юнаків та дівчат, у якому взяли участь понад 100 спортсменів з 13 країн.

У складі національної збірної України виступали вісім спортсменів, чотири з яких – представники Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

За результатами змагань наші підводники вибороли 14 нагород (3 золотих, 5 срібних та 6 бронзових). Крім цього, чоловіча збірна посіла третє загальнокомандне місце, а жіноча – четверте.

УКРАЇНСЬКО-АВСТРІЙСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ «УКРАЇНА»

30 жовтня 2017 року відбудеться черговий щорічний українсько-австрійський бізнес-форум «Україна»

Доступні ліки: Лише за серпень луганчани отримали препаратів на суму понад 1,1 мільйон гривень

З початку дії програми «Доступні ліки» в Луганській області до реалізації ліків добровільно долучились 154 аптеки. Громадяни отримали медикаментів по 71 тисячі рецептів на суму у понад 3,7 млн грн.

Загальний бюджет програми в області становить 12 млн 781 тис. грн.

За п’ять місяців дії Урядової програми використано близько 30 % обсягу фінансування.

Сьогодні перелік безкоштовних ліків збільшився з 23 до 35 лікарських засобів. Це 198 торгових найменувань препаратів.

Молодь Луганщини долучилась до Міжнародного фестивалю «Beauty around me»

Днями в Ужгороді під гаслом «Єдині в різномаїтті» відбувся грандіозний дводенний молодіжний міжнародний захід «Beauty around me»

Організаторами заходу виступило Міністерство молоді та спорту України та управління молоді та спорту Закарпатської ОДА.

Цей Фестиваль проводиться вдруге. До участі в ньому долучилась молодь зі Словаччини, Угорщини, Сполучених Штатів Америки, країн Африканського континенту, Індії та усіх куточків України.

Офіцери цивільно-військового співробітництва провели заняття зі школярами Сєвєродонецька

Протягом декількох тижнів на Луганщині офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва (Сєвєродонецьк) проводять для молоді цикл військово-патріотичних заходів з нагоди Дня захисника України.

Військовослужбовці зустрічатимуться з учнями в різних населених пунктах, розповідатимуть про Збройні Сили України та інші військові формування та виступатимуть у ролі жюрі на військово-спортивних змаганнях тощо.

Програма створення робочих місць для ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development/DFID) розпочинає нову програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, стабілізацію їх життя та досягненні довгострокових рішень шляхом працевлаштування та отримання доходів.

Президент увів у дію рішення РНБО «Про Концепцію реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період»

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 вересня 2017 року «Про Концепцію реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період».

Указом затверджено Концепцію реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період.

Юрій Гарбуз доручив виділити кошти родині на відновлення будинку після пожежі

На особистий прийом до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза  приїхали жителі з різних куточків Луганщини – Попаснянського, Біловодського, Троїцького та Сватівського районів та міст Лисичанськ, Рубіжне і Сєвєродонецьк.

Стратегічні об’єкти мають бути захищені, а винні у вибухах на військових складах притягнуті до відповідальності – Президент щодо ситуації під Калинівкою

«Пожежа локалізована. Ми не очікуємо її подальшого розповсюдження і зараз ми ліквідуємо останні осередки задимлення», – повідомив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, який повернувся з Калинівки, під час засідання воєнного кабінету, скликаного Президентом Петром Порошенком.

За його словами, нині на місці надзвичайної події продовжують працювати рятувальники в цілодобовому режимі, також є авіація, яка в разі необхідності відновить свою роботу.

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування тричі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Лобачеве і Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

По позиціях наших захисників поблизу смт Станиця Луганська застосовувались протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Елеонора Поліщук взяла участь у відкритті відділення для дітей з органічними враженнями центральної нервової системи та порушеннями психіки

26 вересня 2017 року в місті Лисичанськ у структурі Луганської обласної дитячої клінічної лікарні після капітального ремонту урочисто відкрито відділення для дітей з органічними враженнями центральної нервової системи та порушеннями психіки.