Архів новин

06 сентября 2017

За минулу добу на Луганщині вилучено 58 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,04 га місцевості у м. Сватовому, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом за минулу добу виявлено та вилучено 58 одиниць вибухонебезпечних предметів: три артилерійських снаряда, три мінометних міни, дві ручних гранати, 39 одиниць підривників та 11 одиниць іншої вибухівки.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Cтудент з Луганщини посів майже призове місце на міжнародній олімпіаді з хімії

Магістрант факультету інженерії СНУ ім. В. Даля Василь Смалій взяв участь у Х Міжнародній студентській олімпіаді з хімії у Ірані.

Команда від України, до якої окрім Василя увійшли два студенти з Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, виборола четверте місце серед країн Європи, СНД, Близького Сходу.

Олімпіада відбувалася у Тегеранському університеті імені Шахіда Бехешті. Учасники розв’язували завдання з аналітичної, органічної, неорганічної, фізичної, квантової хімії у чотирьох турах, на кожен з яких виділялося 90 хвилин.

Уряд схвалив довгоочікуваний законопроект про надання ОТГ повноважень з управління землями за межами населених пунктів

Сьогодні, 6 вересня, на засіданні Уряду схвалено законопроект  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування у галузі земельних відносин». 

"Цього законопроекту давно чекають всі ОТГ. Він посилить спроможність та інвестиційну привабливість громад. Надаємо потужний ресурс і новий поштовх для розвитку територіальних громад. Право розпоряджатися землями державної власності, вирішувати питання забудови, визначати належну базу оподаткування дозволить залучати в ОТГ інвестиційні кошти під інфраструктурні проекти та ефективно ними управляти. Це – важливе рішення в рамках децентралізації і підсилення можливостей громад", - Геннадій Зубко.

 

Обласна влада вирішує нагальні питання епізоотичної ситуації

6 вересня заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань розробки регіональної цільової програми оздоровлення територій Луганської області від сказу на 2017-2020 роки.

Участь у обговореннях взяли в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна та начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко.

Любов Безкоровайна повідомила присутнім, що епізоотична ситуація з поширення захворюваності на сказ в Луганській області залишається досить складною.

Конкурс для підприємців Small BIZ Awards 2017

European-Ukrainian Youth Policy Centre за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках ініціативи Democracy Study Centre реалізує проект сприяння розвитку малого бізнесу в Україні Small BIZAwards.

Дедлайн – 15 вересня 2017 р.

Small BIZ Awards 2017 – конкурс підприємницьких досягнень, створений з метою популяризації кращих бізнес-практик в Україні виключно у сферах, необхідних для сталого розвитку.

Держархів Луганської області підбив підсумки перевірок архівних установ регіону

6 вересня відбулось засідання колегії Державного архіву Луганської області участь у якому взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Польський досвід сприятиме розвитку громадянського суспільства на Луганщині

Делегація з Луганської та Донецької областей узяла участь у навчальному візиті до Малопольського воєводства Республіки Польща на тему: «Сталий розвиток громадянського суспільства через розбудову інститутів Громадських Рад та взаємодію з органами місцевого самоврядування. Досвід Польщі».

Візит було організовано у рамках Програми відновлення та розбудови миру, яка реалізується ПРООН за підтримки Швейцарської Конференції та Уряду Швеції.

УВАГА! Гранти для медіа

ОГОЛОШЕННЯ про Конкурс міні-ініціатив по підготовці відеоматеріалів (відеороликів та відеосюжетів) для груп активних громадян, журналістів, представників локальних ЗМІ громад Луганської та Донецької областей.

Обласна влада вирішує нагальні питання епізоотичної ситуації

6 вересня заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань розробки регіональної цільової програми оздоровлення територій Луганської області від сказу на 2017-2020 роки.

Участь у обговореннях взяли в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна та начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко.

Любов Безкоровайна повідомила присутнім, що епізоотична ситуація з поширення захворюваності на сказ в Луганській області залишається досить складною.

Стартував благодійний Всеукраїнський автопробіг до 500-річчя Реформації

Всеукраїнський благодійний автопробіг до 500-річчя Реформації розпочався 3 вересня. У планах: 24 області країни, понад 100 населених пунктів, 14 днів, 100 чоловік, 5000 кілометрів.

З 3 по 17 вересня 2017 року 24 областях країни проходить автопробіг, присвячений святкуванню 500-річчя Реформації в Україні та світі.

На Луганщині до 2020 року заплановано поліпшити житлові умови ще 51 молодій сім'ї

 5 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів  апаратну нараду, де розглянуто питання про розробку проекту Програми забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2018-2020 роки.

«Фантом» затримав незвичайних «пасажирів»

Вчора, 5 вересня, співробітники фіскального наряду «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області між селами Трьохізбенка та Лопаскине на дорозі до незаконної переправи зупинили «ВАЗ 2108». На ньому житель Трьохізбенки за грошову винагороду здійснював перевезення пасажирів.

Пiд час огляду автiвки в салоні виявлено 150 кг м’яса свинини орієнтовною вартістю 15 тис. грн та 10 пташенят страуса приблизно на 50 тис. грн.

Оголошення про відбір бажаючих взяти участь у Медіа Школі

ОГОЛОШЕННЯ про відбір учасників до заходу: «Медіа Школа «Формування медіа простору на принципах плюралізму ідей та соціальної складової в медіа».

На Луганщині зменшується кількість особливо тяжких злочинів

Протягом семи місяців 2017 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 10617 кримінальних правопорушень, що на 6,8 % менше, ніж за аналогічний період минулого року (11388 випадків).

Вжиті правоохоронними органами протягом зазначеного періоду координаційні заходи сприяли стабілізації рівня кримінальних правопорушень на 10 тис. населення, який залишається найнижчим в Україні і становить 32,6 проти 34 торік (середній показник по державі – 86).

У Сєвєродонецьку обговорили особливості організації дистанційного навчання

Під час семінару-тренінгу «Інформаційна кампанія щодо забезпечення рівного доступу дітей сходу України до середньої освіти. Проміжні підсумки роботи освітніх центрів», який відбувся у Сєвєродонецьку, було обговорено актуальне в умовах проведення на території Луганської області питання впровадження інноваційної дистанційної освіти.

У вересні обласний театр гастролюватиме Луганщиною

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр готується до відкриття сезону у жовтні.

Проте вже цього тижня його колектив починає подорож Луганщиною, щоб подарувати своє мистецтво жителям різних міст та районів.

Спектаклі відбудуться:

10 вересня – м. Щастя, Палац культури, вистава для дітей «Золоте курча» (вхід вільний);

21 вересня – смт Станиця Луганська, районний Будинок культури, комедія «Обережно – жінки!» (вхід вільний);

28 вересня – смт Новоайдар, районний Будинок культури, комедія «За двома зайцями»;

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр вирушає з виставами по населеним пунктами Луганщини

Театр готується до відкриття сезону в жовтні але вже сьогодні без глядача жити не може, тому вирушає Луганщиною, щоб подарувати своє мистецтво мешканцям різних міст та районів!
10.09 - м. Щастя, палац культури, вистава для дітей "Золоте курча" (вхід вільний);
21.09 - м. Станиця Луганська, районний будинок культури, комедія "Обережно - жінки!" (вхід вільний)
28.09 - м. Новоайдар, районний будинок культури, комедія "За двома зайцями"
29.09 - м. Сватово, районний будинок культури, комедія "За двома зайцями"

Новини АТО: на Луганщині зафіксовано один обстріл

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району бойовиками застосовувались автоматичні гранатомети.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.