Архів новин

27 сентября 2017

Багатодітні сім'ї переселенців будуть першочергово забезпечені житлом, – Юрій Гарбуз

Про це сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив під час особистого прийому громадян.

До очільника області звернулася переселенка з Луганську, мати трьох неповнолітніх дітей, яка проживає зараз у Рубіжному. Вона працює вчителем у школі. 

Жінка дізналася, що у місті будується житло для внутрішньо переміщених осіб та відразу вирішила звернутися до голови облдержадміністрації.

На Луганщині СБУ попередила придбання санкційних шкільних автобусів виробництва РФ

Співробітники Служби безпеки України попередили на Луганщині закупівлю за бюджетні кошти шкільних автобусів, вироблених російським підприємством, стосовно якого Україною введено спеціальні санкції.

Оперативна інформація щодо розмінування Луганської області

Протягом минулої доби, 26 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 4,03 га місцевості у містах Сватове та Золоте, у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Також розрахунками групи піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ ДСНС України (м. Ромни) було обстежено акваторію річки  Сіверський Донець площею 0,3 га біля м. Привілля Луганської області.

Молоді луганчани з інвалідністю поспілкувалися з Ніком Вуйчичем

Діти і молодь з особливими потребами та їх сім’ї з Луганської області зустрілися у Києві з Ніком Вуйчичем, який став успішним у багатьох сферах, незважаючи на те, що народився без рук і ніг.

Для них Нік є надзвичайним прикладом любові до життя і стійкості.

«Це вже друга зустріч нашої молоді з цією дивовижно-сильною людиною. Нам були надані зручні місця, супровід, всебічна допомога», – розповіла директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Дві групи дітей Станично-Луганського району вирушили на оздоровлення

Сьогодні діти зі Станично-Луганського району вирушили на відпочинок до Одеси та Пущі-Водиці (Київ).

Кожна з двох груп оздоровлятиметься три тижні протягом десятої тематичної зміни «Козацького роду нащадки» у Українському дитячому центрі «Молода гвардія», а також у Міжнародному дитячому центрі «Артек» (тематична зміна: «Захист України – наша спільна справа»).

Також 26 вересня 39 дітей Станично-Луганського району повернулися з відпочинку у цих закладах у рамках дев’ятої тематичної зміни «Я громадянин України» та «Таланти твої, Україно».

Підвищуємо безпеку громадян у надзвичайних ситуаціях, – Юрій Гарбуз передав рятувальникам сучасне обладнання

Сьогодні, 27 вересня, на навчально-тренувальному полігоні Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз передав рятувальникам пожежне обладнання, засоби зв’язку та оргтехніки на суму понад 6 млн гривень.

Шановні Луганчани, працівники туристичної сфери!

Прийміть сердечні вітання з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні.

Пенсійний фонд України збільшився на 14 мільярдів гривень

Як відомо, 21 вересня поточного року Верховна Рада України мала прийняти закон про пенсійну реформу, яка передбачає підвищення пенсій для більшості пенсіонерів вже з 1 жовтня.

Але, розгляд цього питання було перенесено на наступний пленарний тиждень.

На сьогодні всі служби Пенсійного фонду технічно та фінансово готові до початку перерахунку пенсій та очікують прийняття закону на початку жовтня: повністю опрацьовано програмне забезпечення, проведені попередні  перевірки та розрахунки.

Надходження до Фонду збільшились понадпланово більш ніж на 14 млрд грн.

Студенти СНУ ім. В. Даля долучилися до польсько-українського проекту

Студенти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля взяли участь у польсько-українському проекті «Let`s break the stereotypes» у молодіжному центрі Європейського дому зустрічей – Новий Став у Насутові поблизу Любліна.

Студенти Інституту міжнародних відносин та юридичного факультету вивчали феномен та шляхи подолання стереотипів про українців та поляків, відвідали тренінги з розвитку креативного мислення.

Ця зустріч також допомогла налагодити дружні відносини між польською та українською молоддю.

Відтепер довідку про відсутність судимості можна замовити онлайн

Відсьогодні довідку про відсутність судимості можна замовити онлайн – безкоштовно та цілодобово.

Така довідка видається Департаментом інформаційних технологій МВС та сервісними центрами МВС.

Вона потрібна для оформлення на роботу та візи при виїзді за кордон, участі у тендері, здійснення усиновлень та встановлення опіки, оформлення громадянства, поновлення документів, отримання дозволу на володіння зброєю тощо.

ДІЛОВА МІСІЯ ГОТЕЛЬЄРІВ ДО РЕСПУБЛІКИ АВСТРІЯ

Івано-Франківська ТПП спільно з ГО «Асоціація готельєрів Яремчанщини» організовує ділову місію до Республіки Австрія для обміну досвідом та напрацювання бізнес-контактів у сфері готельно-ресторанного бізнесу.

Запрошуємо до делегації готельєрів, рестораторів та підприємців. Програма включає відвідини готельних комплексів та участь в бізнес-форумі.

Бізнес форум буде відбуватися за підтримку Федеральної Палати Економіки Австрії, ТПП України, Посольства України в Австрії, Торгового відділу Посольства Республіки Австрії в Україні.

УКРАЇНСЬКО-В’ЄТНАМСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Торгово-промислова палата України повідомляє, що 11 жовтня 2017 року в рамках 14-ого засідання українсько-в'єтнамської Міжурядової Комісії з питань торгово-економічного та науково-технічного співробітництва відбудеться українсько-в,єтнамський бізнес-форум, організований спільно з Посольством Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні.

Форум буде проходити в приміщенні ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зал «Колізей», 4 поверх).

ПЕРСПЕКТИВНІ РИНКИ ЗБУТУ ПРОДУКЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ ТОВАРОВИРОБНИКІВ

Запрошуємо діючих та майбутніх експортерів до участі в експортній конференції та тему: «Перспективні ринки збуту продукції українських товаровиробників», що проводитиметься в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу 24 жовтня 2017 року в Дніпрі.

Головними організаторами заходу є Дніпропетровська торгово-промислова палата спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку. Палата обрана регіональним партнером ЄБРР, на базі якого створений Центр підтримки бізнесу у м. Дніпро.

ЗАПОРІЗЬКА ТПП ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ У ЖОВТНІ

Навчальний центр Запорізької торгово-промислової палати «ТПП-Академія» запрошує бізнес регіону отримати актуальні знання та навички та відвідати у жовтні ряд семінарів та практикумів.

13 жовтня: «Захист робітників та безпека роботодавця»

13 жовтня: «Facebook та Instagram для бізнесу»

19 жовтня: «Підготовка до складання звітності у 2017 році»

26 жовтня: «Екологічна перевірка у 2017 році»

 

ПРОЕКТ "НАВАЖЬСЯ НА ЕКСПОРТ" ВІД ПРЕДСТАВНИЦТВА ТПП УКРАЇНИ У ФРАНЦІЇ ТА ТПП ФРАНЦІЇ РЕГІОНУ РАСА

Представництво ТПП України у Франції та ТПП Франції регіону РАСА запрошують 28 вересня 2017 року на безкоштовну Skype консультацію в режимі он-лайн з міжнародним експертом Марією Фаральдо Талмон - адвокатом, керуючим партнером C'M'S, спеціалістом з прав підприємств, комерційних й банківських суперечок.

Для осіб з інвалідністю проведено навчально-практичний тренінг у Кремінній

На спортивній базі обласного фізкультурного центру «Олімп» проведено «Навчально-практичний тренінг «Активна соціально-трудова та фізкультурно-спортивна реабілітація людей з інвалідністю», у якому взяли участь понад 120 осіб з інвалідністю з міст та районів Луганщини.

Новини АТО: Новоайдарщина знову під ворожим вогнем

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Лопаскине та Кримське Новоайдарського району тричі відкривався вогонь з протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу села Новозванівка Попаснянського району застосовувались великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Підвищено розміри соціальних виплат та спрощено порядок контролю за їхнім проведенням внутрішньо переміщеним особам

13 вересня 2017 року на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 689 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою передбачено:

 

підвищення розміру щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг для осіб з інвалідністю І та ІІ груп і дітей з інвалідністю із числа внутрішньо переміщених;