Прес-центр5 вересня 2017, 09:09

Майже 29 мільйонів спрямовано на літнє оздоровлення дітей

За попередніми підсумками, влітку оздоровленням та відпочинком на Луганщині охоплено 26 827 дітей, або 43,5 % від загальної чисельності дітей оздоровчого віку. З них 20 026 потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

У позаміських закладах забезпечені оздоровленням – 7 757 дітей (12,6 %), відпочинком охоплені – 18 958 (30,9 %).

Порівняно з аналогічним періодом минулого року загальні показники оздоровлення та відпочинку збільшено на 5 %.

Фінансування літньої оздоровчої кампанії 2017 року станом на кінець серпня становить 28842,6 тис. грн.

З них 4244,3 тис. грн – кошти обласного бюджету (оздоровлені діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах області, а також ті, що проживають у населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування); 6769,1 тис. грн – з місцевих бюджетів; 17829,1 тис. грн – залучені кошти.

Оздоровлення та відпочинок дітей за межами Луганської області відбувалося за допомоги обласних адміністрацій, благодійних і громадських організацій.

Так, наші діти отримали змогу відпочити в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Рівненській, Львівській, Кіровоградській, Полтавській, Чернівецькій, Житомирській, Київській, Хмельницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській областях, а також на о. Кіпр, у Республіці Хорватія, Польщі та ін.

У липні-серпні поточного року 33 дитини, які перебувають у центрах соціально-психологічної реабілітації м. Лисичанська та м. Рубіжного, відпочили у Дитячому оздоровчому закладі «Лісова застава» (Київська область) за рахунок коштів благодійних організацій.

Незважаючи на закінчення літнього сезону, оздоровлення дітей триває. Протягом вересня-грудня 700 дітей Луганської області з населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, матимуть змогу відпочити у дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія», а також у інших закладах цілорічного функціонування.