Прес-центр26 вересня 2017, 11:09

На Луганщині звітували про виконання Регіонального плану заходів «Жінки, мир, безпека»

У кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець», що у м. Сєвєродонецьку, відбулася онлайн-конференції, де йшлося про Регіональний план заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2017 року та щодо впровадження проекту «Розробка Регіональної програми імплементації Національного плану дій на виконання Резолюції РБ ООН 1325».

До заходу долучилася заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона зазначила, що роль жінки в миротворенні є ключовою. Головна мета Регіонального плану та проекту – об’єднання зусилля жінок, громадськості та органів влади у процесі миротворення, що є одним із найактуальніших завдань на Луганщині».

«Під час спільних заходів об’єдналися жінки-військові, працівниці правоохоронних органів, вчителі, медичні фахівці, державні службовці та багато інших, які прагнули миру», – підкреслила Ольга Лішик.

Заступник голови облдержадміністрації розповіла про низку проведених спільно із Департаментом соціального захисту населення ОДА виїздів заходів у містах і районах області, під час яких було налагоджено контакти із місцевими активістками.

Окремо вона наголосила на ролі жінок, які мешкають поблизу лінії розмежування та активно долучаються до засідання «круглих столів», зустрічаються із жінками на КПВВ у Станиці-Луганській.

У свою чергу директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук розповіла про виконання Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2017 року.

Також на онлайн-конференції було поінформовано про роботу із об’єднаними територіальними громадами, метою якої є включення ґендерного компоненту на первинних етапах становлення ОТГ, а також про завершення створення ґендерного паспорту Луганської області, роботу мобільних бригад психосоціальної допомоги для постраждалих від ґендерно обумовленого насильства та низку інших заходів.

Наприкінці заходу виступила член Луганської обласної організації «Жінки Луганщини» Яна Кравцова.

Вона презентувала два види інформаційних матеріалів щодо резолюції 1325, виготовлені в рамках проекту, а також розповіла про новий запланований до реалізації проект зі створення ґендерної мапи Луганської області.

Більш детально із онлайн-конференцією можна ознайомитися за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Tn5UfvznoyE