Прес-центр27 грудня 2017, 11:12

Фінансування заходів, розроблених громадськими організаціями, у наступному році буде збільшено до 800 тисяч гривень

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя відбулось чергове засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

Під час заходу директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко зазначив, що у цьому році багато зроблено для розвитку інституту громадянського суспільства, зокрема, прийнята Регіональна цільова програма сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки.

За даними Головного територіального управління юстиції в Луганській області на сьогодні налічується приблизно 1,5 тис. громадських формувань, серед них: громадських організацій – 1341, організації роботодавців – 27, всеукраїнських творчих профспілок – 12, самостійних – 46.

Також Олександр Костенко повідомив присутнім, що всі кошти на підтримку громадських організацій відтепер будуть виділятися на конкурсних засадах. «Це є позиція голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза, – говорить він. – У цьому році відбувся перший конкурс. І є два переможця. Це – благодійна ліга «Соціум» та ІГС благодійний фонд «Спільний ресурс». У них цікаві проекти. Я вважаю, що наступного року будуть більше заявок на участь у конкурсі».

«Фінансування деяких важливих заходів, наприклад конкурсу проектів, розроблених недержавними організаціями, у наступному році буде збільшено до 800 тисяч гривень (проти 100 тисяч гривень у поточному році)», – зауважив заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь.

Під час заходу директор Департаменту ознайомив учасників Координаційної ради з планами заходів щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства у Луганській області на 2018 рік.

Наприкінці засідання присутні обговорили ці плани та внесли свої пропозиції.