Архів новин

22 декабря 2017

У Сєвєродонецьку відбувся Форум з питань децентралізації та регіонального розвитку

Захід проходив у  Луганському відокремленому підрозділі Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Частково пенсії за січень 2018 року будуть виплачені у грудні поточного року

З метою забезпечення своєчасної виплати пенсій, з урахуванням святкових та вихідних днів у січні 2018 року, 13 грудня поточного року Кабінетом Міністрів України прийнято рішення, що частково пенсії за січень 2018 року будуть виплачені у грудні 2017 року.

Тим, хто отримує пенсію через банківські установи і має дату виплати пенсії з 4 до 7 січня 2018 року, пенсія на їх банківський рахунок буде зарахована у період з 26 по 28 грудня поточного року.

Обласна влада та USAID сприяють розвитку соціальної сфери Луганщини

Сьогодні, 22 грудня, у Сєвєродонецьку відбувся щорічний семінар «Покращення організаційної результативності та підвищення якості надання послуг»: Успішна практика в Луганській області, участь у якій взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

22 грудня 2017 року відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка з представниками Благодійного фонду «Восток-СОС»

Сьогодні у приміщенні облдержадміністрації відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка з представниками Благодійного фонду «Восток-СОС» В’ячеславом Ліхачовим, Костянтином Рєуцьким, Тімом Бозе («DRA», Німеччина), Ніколаусом фон Твікелем (Німеччина), Петром Пойманом (Чеська Республіка) та Андрієм Стріжаком (ініціативна «Гуманітарний маршрут «Білорусь-АТО»).

У робочій нараді також взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, обласної прокуратури, військової прокуратури, прикордонники області та співробітники служби МНС.

19-20 грудня 2017 року відбувся Національний Форум «Соціальна згуртованість та громадська безпека»

19-20 грудня 2017 року працівник Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації  Валентина Колесник взяла участь у Національному Форумі «Соціальна згуртованість та громадська безпека», який був організований Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) і відбувся у місті Києві.

У Луганській облдержадміністрації відзвітували про виконання обласної програми соцзахисту чорнобильців

Під час засідання колегії про хід виконання Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2016-2018 роки розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Гарькавець.

Гуманітарна ситуація поблизу лінії розмежування розглянута разом з міжнародними організаціями

Сьогодні, 22 грудня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду за участю представників міжнародних організацій та Благодійного фонду «Восток-SOS» з питань дослідження гуманітарної ситуації в районах, що найбільше постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

На низку питань, що цікавили міжнародників, відповіли представники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Дію Державної програми забезпечення молоді житлом продовжено до 2020 року

20 грудня Кабінет міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 р. №967».

Цим документом продовжено до 2020 року термін дії Державної програми забезпечення молоді житлом.

Зазначене рішення Уряду прийняте з урахуванням важливості питання соціального захисту і підтримки молоді в Україні. Продовження дії програми сприятиме вирішенню питання забезпечення молоді житлом і матиме позитивний вплив  на вирішення демографічної проблеми.

До уваги пенсіонерів силових структур!

Управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області з метою підготовчої роботи для проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (09.04.1992 № 2262), запрошує пенсіонерів силових структур для проходження верифікації.  

При собі мати оригінали та копії документів: паспорту, ідентифікаційного коду, трудової книжки та пільгових посвідчень (у разі наявності).

Стрибуни у воду з Луганщини – кращі в Україні

З 14 по 20 грудня у столиці відбувся Командний чемпіонат України зі стрибків у воду 2017.

У змаганнях взяли участь представники Луганської області, які, за результатами всеукраїнської першості, вибороли не тільки низку медалей в особистій першості, а й завоювали золото у загальнокомандному заліку.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 26,84 %) в області

За 51-ий тиждень 2017 року епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 26,84 %).

При епідемічному пороговому рівні 51,5 захворюваність склала 37,7 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2679 осіб, з них 1998 (74,6 %) дітей  віком до 14 років.

Госпіталізовано 108 хворих, у тому числі 85 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2267 осіб.

В облдержадміністрації обговорили напрями національно-патріотичного виховання молоді на наступний рік

Засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при ОДА провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона відзначила, що за цим напрямом триває планомірна робота, до якої активно долучається молодь та громадські організації області. Основними завданнями на наступний рік є розробка Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2018-2020 роки та створення молодіжних центрів в містах і районах області, де активні та талановиті луганчани зможуть реалізувати свої ідеї.

Україна дуже зацікавлена у створенні на своїй території спільних із Канадою підприємств та експорті їх продукції до ЄС

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Наталія Микольська.

«Україна може стати для канадських компаній виробничим хабом на європейському континенті. Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою й Україною та ЄС відкривають шлях до виробництва на території України товарів та послуг, постачання їх як назад до Канади, так і на територію Євросоюзу», - сказала Микольська.

Христя Фріланд: Ми стоїмо з вами, Канада солідарна з Україною

21 грудня 2017 року Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з Христею Фріланд, яка перебуває з дводенним робочим візитом в Києві, вперше у якості Міністра закордонних справ Канади. 

Підведено підсумки роботи агропромислового комплексу області

Протягом останніх років Луганська область постійно нарощує виробництво сільськогосподарської продукції. На кінець 2017 року очікується темп зростання сільськогосподарської продукції в усіх категоріях господарств – 102 %.

Експорт аграрної продукції за 10 місяців 2017 року збільшився у 2,6 рази, обсяг сягає 30,0 млн доларів США. У тому числі: продуктів рослинного походження – майже вдвічі (10,0 млн доларів США), олії та жирів рослинного походження – практично у 10 разів (13,0 млн доларів США), готової продукції у 1,5 рази (7,0 млн доларів США).

У наступному році 270 родин переселенців мають отримати житло

Під час прес-конференції Юрій Гарбуз відзначив, що актуальним залишається питання забезпечення житлом переселенців, насамперед, соціально вразливих сімей.

Як українці долучаються до реалізації медичної реформи: підсумки Всеукраїнського туру “ЗміниТИ”

Медичну реформу, проголосовану Парламентом цієї осені, в регіонах України підтримують. Лікарі, представники місцевої влади – в тому числі ОТГ, – громадські активісти та експерти долучилися до розробки майбутніх змін, висловивши ряд вимог та пропозицій до реалізації реформи.

Офіс Торгового Аташе Генерального Консульства Турецької Республіки в м Одеса проводить низку Торговельних Місій

Офіс Торгового Аташе Генерального Консульства Турецької Республіки в м Одеса спільно з союзом експортерів в рамках декількох виставок проводить низку Торговельних Місій.

Новини АТО: під Кримським працював ворожий снайпер

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривав вогонь снайпер, а також застосовувалися 120-мм та 82-мм міномети.

Українські військовослужбовці вимушені були відкрити вогонь у відповідь.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.