Архів новин

07 декабря 2017

Зустріч із представниками делегації Посольства Республіки Польща в Україні

Сьогодні, у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Дениса Денищенка та заступника директора Департаменту Костянтина Мєшкова з представниками делегації Посольства Польщі в Україні, а саме: Йоанною Юревіч – радником Посольства Республіки Польща в Україні, Лідією Літвінчук – експертом Посольства Республіки Польща в Україні.

У Сєвєродонецьку планують збудувати дві дев’ятиповерхівки для переселенців

Про це сьогодні йшлося на засіданні робочої групи з розгляду питань реалізації заходів регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки, щодо забезпечення права на житло таких осіб, яку провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Під час засідання на розгляд присутнім була висунута пропозиція збудувати два дев’ятиповерхових будинки у Сєвєродонецьку.

Будівництво цих будинків повинно забезпечити потреби внутрішньо-переміщених осіб у житлі.

Народні депутати підтримали проект закону про фінансування реалізації медичної реформи

Сьогодні, 7 грудня, Верховна рада ухвалила законопроект №7116, що гарантує фінансування реалізації медичної реформи з державного бюджету.
Цей проект закону є важливим для комплексного впровадження медичної реформи. Його ухвалення дозволить розпочати у 2018 році зміни на первинній ланці.

«Особливі матусі» з Луганщини випробували на собі силу фототерапії

У Києві відбувся курс фототерапії для матусь із числа внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, які, наразі, мешкають у столиці та виховують дітей з інвалідністю.

Ці дивовижні жінки називають себе «особливими матусями», тому що їм доводиться особливо багато сил прикладати для того, щоб їхні діти могли радіти життю і відчувати себе комфортно, не дивлячись ні на які труднощі.

На Луганщині у місцевого колекціонера правоохоронці вилучили зброю, боєприпаси та наркотики

46-річний мешканець м. Рубіжне колекціонував предмети військової тематики. Серед експонатів колекції оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області спільно з працівниками СБУ виявили та вилучили справжню зброю, боєприпаси та ….марихуану.

Під час проведення огляду квартири по вул. Менделєєва м. Рубіжне, де мешкає 46-річний колекціонер, серед різновидів експонатів колекції правоохоронці виявили та вилучили:76 набоїв різного калібру, три багнет-ножа, пістолет, дерев’яну біту, цівку помпової рушниці та ...20 гр. марихуани.

Відділення променевої діагностики в обласній дитячій лікарні укомплектовано найсучаснішим обладнанням

Сьогодні, 7 грудня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян перевірив хід ремонтних робіт будівлі Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, яка знаходиться у м. Лисичанську.

Зокрема, він оглянув якість виконаних робіт у хірургічному, реанімаційному та ЛОР відділеннях, холі і сходової площадки. Поспілкувався з підрядчиками та головним лікарем дитячої лікарні Світланою Ошеко.

Президент внесе до Парламенту свій законопроект про Вищий антикорупційний суд, у разі якщо депутати не представлять відповідні пропозиції до початку наступного тижня

Президент Петро Порошенко наполягає на підготовці Верховною Радою проекту Закону про Вищий антикорупційний суд. Глава держави підкреслив, що внесе у Парламент свій варіант цього законопроекту, якщо депутати до початку наступного тижня не запропонують такий документ.

«Завтра вже місяць, як я звернувся до Верховної Ради України з пропозицією щодо прискорення процесу створення Вищого антикорупційного суду», - зазначив Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбук.

За минулу добу на Луганщині вилучено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 2,9 га місцевості у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.
Загалом, за минулу добу було обстежено 2,9 га території області, де виявлено та вилучено 34 одиниці вибухівки, а саме: 24 артилерійских снаряди, мінометну міну, інженерний боєприпас та вісім одиниць інших вибухонебезпечних предметів.
Пам'ятайте!
Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Результати обласного Конкурсу проектів місцевого розвитку у 2017 році

На перший обласний Конкурс проектів місцевого розвитку було подано 50 проектів 28 радами різного рівня на загальну суму 9820 тис. грн., з яких обсяг фінансування: 7185,4 тис. гривень з обласного бюджету, 2410,0 тис. гривень з місцевих бюджетів та 224,6 тис. гривень з інших джерел.

18 жовтня Радою Конкурсу за результатами оцінювання проектів членами Ради було сформовано рейтинг та визначено переможців.

Так, переможцями Конкурсу стали 36 проектів, які представлені 24 сільськими, селищними та міськими радами з 9 районів області.

Німецький досвід з питань практики надання адміністративних послуг вивчали представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування

У рамках проекту «Реформа управління на  сході України ІІ», що виконується урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, відбулася ознайомча поїздка до Федеративної Республіки Німеччина з питань практики надання адміністративних послуг, яка проходила з 26 листопада до  1 грудня 2017 року.

Створено Державну службу якості освіти України

Створено орган, що централізовано відповідатиме за дотримання якості освіти та освітніх стандартів, – Державну службу якості освіти України. Відповідне рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України.

Нова структура засновується на базі Державної інспекції навчальних закладів. Вона матиме ширші повноваження, а також буде представлена на регіональному рівні через спеціальні відділення.

7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування

Луганщина – це особливий регіон, який майже чотири роки живе без обласної ради, проте тут діє Асоціація органів місцевого самоврядування.

Одними з головних завдань Асоціації є допомога у заповненні утвореної ніші, налагодження контактів з місцевими радами, створення дієвих форм комунікації.

УКРАЇНСЬКО-СІНГАПУРСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ «PROMOTING UKRAINIAN FOOD IN SINGAPORE»

Посольство України в Республіці Сінгапур спільно з Сінгапурською бізнес федерацією з метою презентації вітчизняної продукції на ринках ACEAH організовує українсько-сінгапурський бізнес-форум «Promoting Ukrainian Food In Singapore».

Орієнтована дата проведення форуму – 23 січня 2018 року.

Мета форуму – допомогти налагодити ділові контакти з сінгапурськими компаніями, супермаркетами, а також отримати інформацію про ринки Сінгапуру та країн ACEAH.

ЛЬВІВСЬКА ТПП ЗАПРОШУЄ НА ІНТЕНСИВНИЙ КУРС «АНГЛІЙСЬКА ДЛЯ ЕКСПОРТЕРІВ»

Anglia Network Europe – діюча мережа шкіл англійської мови в Нідерландах, що складається із 375 шкіл, коледжів та університетів, які працюють разом, щоб стимулювати і структурувати вивчення та викладання англійської мови. У 2015 році вона випустила більше 21000 учасників міжнародних іспитів, літніх шкіл та навчальних курсів.

Anglia Network Europe: «Наші викладачі не просто є носіями мови, вони є професіоналами своєї сфери, в даному курсі – у сфері експорту»

За 10 годин Курсу Ви розширите свої професійні горизонти, отримавши практичні знання та навички з:

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня місцевого самоврядування

Шановні голови та депутати місцевих рад!

Шановні співробітники органів місцевого самоврядування Луганщини!

 

Щиросердно вітаю вас з Днем місцевого самоврядування, який підтверджує демократичний курс нашої держави! Це свято людей, яких обирає і яким довіряє суспільство.

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району двічі відкривався вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу переправи через річку Сіверський Донець у районі села Лобачеве Новоайдарського району двічі застосовувалася стрілецька зброя.

У напрямку смт Станиця Луганська бойовики били зі стрілецької зброї.