Архів новин

15 декабря 2017

В облдержадміністрації проведено семінар щодо обліку юридичних осіб та інвентаризації належного їм держмайна

15 грудня відбувся семінар – нарада з представниками райдержадміністрацій стосовно упорядкування обліку юридичних осіб та інвентаризації належного їм державного майна.

Учасники семінару-наради обговорили питання проведення щорічної інвентаризації активів та зобов’язань, покроковий алгоритм формування та подання відомостей про об’єкти державної власності для підтримання актуальності та достовірності Єдиного реєстру об’єктів державної власності.

Під час заходу також були розглянуто найбільш поширені проблемні питання, які характерні для усіх територій області.

Надання методологічної та практичної допомоги

Обговорити всі тонкощі упорядкування обліку юридичних осіб та інвентаризації належного їм державного майна. Саме з цією метою 15 грудня 2017 року в облдержадміністрації відбувся семінар - нарада з райдержадміністраціями області.

У нараді взяли участь представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, керівники і спеціалісти районів області.

Юрій Гарбуз: Талановита молодь і є омріяним образом майбутнього України – творчого, красивого, яскравого і світлого

Сьогодні, 15 грудня, до Дня Святого Миколая Чудотворця у Сєвєродонецькому обласного музичного училища ім. С. Прокоф’єва відбулася культурно-мистецька акція «Сяйво таланту» за участі обдарованих дітей та юнацтва Луганщини.

Привітати дітлахів з прийдешніми святами завітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Глава держави наступного тижня внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд

Президент Петро Порошенко повідомив, що внесе на розгляд Верховної Ради проект Закону про Антикорупційний суд. «Наступного тижня я внесу зазначений законопроект на розгляд Верховної Ради, якщо Верховна Рада розблокує і дасть можливість його зареєструвати», – заявив Глава держави під час виступу на заході з нагоди початку роботи нового Верховного Суду.

Ми маємо надійних і вірних союзників – Президент про продовження Радою ЄС санкцій проти Росії

Президент Петро Порошенко наголосив, що у боротьбі за відновлення територіальної цілісності і збереження незалежності Україну зараз підтримує увесь світ.

«Яскравим доказом цього є рішення, яке вчора ввечері прийняла Рада Європейського Союзу на рівні Голів держав та урядів. Продовжити санкції проти Росії, як країни-агресора, яка вступила у війну проти України», - зазначив Глава держави під час відвідання Окремого Київського полку Президента України.

«Ми маємо міцних, надійних, вірних союзників у світі», - підкреслив Петро Порошенко.

Мінрегіон спільно з Урядом Німеччини розпочав активну роботу над Містобудівним кодексом

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно з Федеральним міністерством навколишнього середовища, охорони природи, будівництва і безпеки ядерних реакторів Німеччини розпочали активну роботу з розроблення Містобудівного кодексу України.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час круглого столу щодо розроблення Містобудівного кодексу за участю німецьких представників.

Набув чинності наказ МОЗ, що впроваджує нову систему застосування примусових заходів медичного характеру

Сьогодні набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я, яким впроваджено правила застосування примусових заходів медичного характеру в спеціальному закладі з надання психіатричної допомоги.

Наказ МОЗ України «Про затвердження Правил застосування примусових заходів медичного характеру в спеціальному закладі з надання психіатричної допомоги» впроваджує нову систему застосування примусових заходів медичного характеру. Тепер пацієнти зможуть самостійно звертатись до незалежного лікаря-психіатра, до суду, а їх участь у процесі стає обов’язковою.

На Луганщині виявлено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 29,6 га місцевості у смт Станиця Луганська, у Попаснянському та Новоайдарському районах.

Загалом, за минулу добу було обстежено 29,6 га території області, де виявлено та вилучено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 31 артилерійський снаряд, дві мінометні міни та один інший вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

В облдержадміністрації розглянуто стан погашення боргів із заробітної плати на підприємствах області

В облдержадміністрації відбулось засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він розповів, що на даний час спостерігається тенденція зростання заборгованості в області, насамперед – на промислових підприємствах.

У зв’язку з цим це питання знаходиться на особистому контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Луганська область серед дев’яти регіонів, де регулюються тарифи на платні медичні послуги

Про тарифи на медичні платні послуги під час засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму розповіла заступник директора Людмила Ахтирська.

Вона зазначила, що Департаментом відпрацьовуються підходи до формування тарифів на платні послуги, що надаються державними та комунальними закладами охорони здоров’я області.

Зазначимо, що встановлення тарифів на платні медичні послуги, здійснюється Департаментом на підставі розрахункових матеріалів наданих закладами охорони здоров’я області. Тарифи встановлюються окремо для кожного закладу охорони здоров’я.

«Фантомівці» затримали товарів майже на 370 тисяч гривень

14 грудня 2017 співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області на дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець, що між селами Лопаскине та Трьохізбенка, зупинили три автомобілі підвищеної прохідності. Їх водії намагалися переправити до тимчасово непідконтрольного Україні міста Слов’яносербськ партію твердих і напівтвердих сирів орієнтовною вартістю 172 тис. гривень.

Платформа SheExports Офісу запрошує на Світове бізнес-кафе в Запоріжжі

20 грудня 2017 року Платформа She Exports Офісу з просування експорту запрошує підприємниць взяти участь у зустрічі у форматі «Світове бізнес-кафе» в Запоріжжі  з метою обміну досвідом між жінками-підприємницями, які прагнуть розвивати експорт товарів та послуг.

Формат «Світове бізнес-кафе» передбачає налагодження нових ділових контактів, обмін досвідом між власницями бізнесу та жінками на керівних посадах та обговорення за кавою жіночого підприємництва та питання виходу бізнесу на зовнішні ринки:

В області дешевшають овочі, м’ясо та крупи

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду грудня, у порівнянні попередньою, на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Троїцьке і Новоолександрівка Попаснянського району чотири рази відкривався вогонь зі 120-мм мінометів, БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району застосовувались 120-мм міномети.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.