Архів новин

04 декабря 2017

З Днем Збройних Сил України десантників привітав Юрій Гарбуз

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні, 4 грудня, привітав бійців легендарної 80-ої окремої аеромобільної десантно-штурмової бригади з Днем Збройних Сил України.

«З прийдешнім святом вас, хлопці! Спасибі, що бережете небо над нами! Хай вас береже Господь, щоб ви живими і неушкодженими повернулися в обійми рідних! Глибока шана і безмежна вдячність від усіх жителів Луганщини військовослужбовцям, які нині боронять Україну!» – наголосив очільник області.

Святковий концерт Академічного симфонічного оркестру до Дня Святого Миколая

16 грудня, до Дня Святого Миколая, Луганська обласна філармонія підготувала для улюбленого слухача святкову програму Академічного симфонічного оркестру, насичену чарівною класичною музикою.
Під керівництвом запрошеного диригента Назара Яцківа артисти оркестру виконають програму, до якої увійдуть арії, увертюри до опер та оперет, вальси, марш, полька та інші твори від найвидатніших композиторів світу - Джузеппе Верді, Джоаккіно Россіні, Йоганна Штрауса, Йоганнеса Брамса та інших.

До уваги громадськості! Луганська облдержадміністрація запрошує взяти участь в установчих зборах із формування нового складу громадської ради

Установчі збори планується провести 18 січня 2018 року. Приймання заяв для участі в них припиняється 19 грудня 2017 року о 17:00.

До складу громадської ради можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які зареєстровані в установленому порядку і провадять свою діяльність на території України відповідно до Закону України від 22.03.2012 № 4572-VI «Про громадські об'єднання» у сфері, що пов’язана з діяльністю відповідного органу, та в статуті (положенні) яких визначені відповідні цілі і завдання діяльності.

Програма розвитку стартапів Accelerating Entrepreneurs

Компанією EY  реалізовується Програма Accelerating Entrepreneurs, яка допомагає динамічним стартапам з усього світу масштабувати бізнес.

Учасники, які пройдуть конкурсний відбір, зможуть взяти участь у комплексній програмі, що включає особисті консультації, нетворкінг та обмін досвідом.

Заявку можна подати за посиланням: https://webforms.ey.com/Content/vwWFPreview/GL/en/ey-accelerating-entrep....

Заявки приймаються до 18 грудня 2017 року.

Юрій Гарбуз узяв участь в обласних урочистостях до Дня місцевого самоврядування

Сьогодні, 4 грудня, Кремінщина гостинно зустрічала депутатів місцевих рад, працівники районних, селищних, сільських рад, представників об’єднаних територіальних громад, які взяли участь в обласних урочистостях до Дня місцевого самоврядування.

Відкриваючи захід, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зауважив, що наразі Україна впевнено рухається шляхом децентралізації влади, метою якого є передача значних повноважень і бюджетів саме органам місцевого самоврядування.

Зміни до класифікатора професій: МОЗ повертає попередні професійні назви робіт

Наразі очікується публікація відповідного наказу Міністерством економічного розвитку і торгівлі України. Перехід на нові професії розпочнеться з 2018 року. Стаж, надбавки та доплати, які були напрацьовані за період роботи у сфері охорони здоров’я, будуть збережені. А щоб перехід на нові професії був поступовим та плавним, наразі МОЗ повертає попередні професійні назви робіт – "фельдшер з медицини невідкладних станів”, “лікар-терапевт”, “сестра медична з лікувальної фізкультури”, “сестра медична з масажу”, “інструктор з трудової терапії” та “інструктор з трудової адаптації”.

Сєвєродонецьк прийняв обласну першість з шахів

З 1 по 3 грудня у Льодовому Палаці спорту відбувся чемпіонат області з шахів.

У змаганнях прийняли участь понад 30 спортсменів з Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Попасної, Станиці-Луганської.

За результатами змагань чемпіоном став переселенець з Луганська, який, наразі мешкає у Сєвєродонецьку Володимир Косяков.

Друге місця зайняв Сергій Худолей з Лисичанську та третє – Олександр Очеретний з Попасної.

Щиро вітаємо спортсменів!  

Цього року на Луганщині оздоровилось на 4,5 тисяч дітей більше

Відбулася Всеукраїнська селекторна нарада – засідання центрального міжвідомчого штабу з координування організації оздоровлення та відпочинку дітей, проведеного Міністерством соціальної політики України під головуванням заступника Міністра Наталії Федорович.

Під час наради обговорювалися актуальні питання забезпечення якісного та безпечного оздоровлення дітей, поліпшення якості надання оздоровчих послуг, дотримання державних стандартів у сфері дитячого оздоровлення та відпочинку.

Мінрегіон планує розробити стандарти зі створення безбар’єрного простору у регіонах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ініціює розробку стандартів зі створення безбар’єрного простору у регіонах. Вони міститимуть необхідні рекомендаційні матеріали для органів місцевого самоврядування щодо реалізації вимог доступності на місцях.

Про це повідомив заступник міністра з питань будівництва Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Офіс Держмолодьжитла став доступнішим для маломобільних громадян

Завершено роботи із встановлення пандуса на вході до приміщення центрального апарату Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Відтак офіс Фонду став більш доступним для людей з особливими потребами.

Пандус є універсальним: ним можуть користуватися не тільки маломобільні громадяни, але й батьки з дитячими візками.

Вісім проектів щодо будівництва футбольних полів в Луганській області відібрано Мінрегіоном

У рамках реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у жовтні від міст та районів Луганщини на розгляд до Мінрегіону було направлено 26 проектів.

За результатами конкурсного відбору вісім проектів потрапили до переліку об’єктів, які будуть профінансовані за рахунок зазначеної бюджетної програми.

Юрій Гарбуз: Вихованці обласного військового ліцею-інтернату – майбутнє Збройних Сил України

Сьогодні, 4 грудня, відкрито спортивний зал у КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», що у Кремінній.

В урочистостях узяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Вихованці обласного військового ліцею-інтернату – майбутнє Збройних Сил України!» – наголосив очільник області.

Інвестиції у Республіці Сербія

Пропонуємо увазі суб’єктів господарювання, бажаючих вести бізнес у країнах Балканського півострова, каталог сербських компаній від Міністерства економіки Республіки, які підлягають приватизації.

З актуальним приватизаційним каталогом підприємств Республіки Сербія можна ознайомитись за посиланням: http://www.priv.rs/Welcom.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Про соціальний захисту осіб з інвалідністю

Згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті на заходи із реабілітації дітей-інвалідів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2012 № 572 (зі змінами) у державному бюджеті було затверджено кошти на проведення відповідних заходів із реабілітації дітей з інвалідністю.

У соціальних закладах Луганської області вшанували пам'ять жертв Голодомору

Голодне лихоліття 1932-1933-го – не просто історична минувщина, а незагойна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам’ятність породжує бездуховність, котра, наче ракова пухлина, роз’їдає тіло й душу нації – перекреслює її історію, паплюжить традиції і руйнує соціокультурну самобутність народу.

2 грудня відбувся концерт «Українські хіти і не тільки…» ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії

2 грудня відбувся концерт «Українські хіти і не тільки…» ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії.

На Луганщині запрацювала «гаряча лінія» з питань попередження домашнього насильства та дискримінації за ознакою статі

Презентацію «гарячої лінії» відбулась під час Регіонального форуму «Відповідальність починається із нас», що відбувся в рамках обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

«Гаряча лінія» працює на базі Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги. Номер «гарячої лінії»: 0669157200 (тарифікація дзвінків згідно з тарифом вашого оператора).

Телефонуйте для отримання професійної психологічної підтримки та дізнаєтеся про свої права.

Графік роботи: Понеділок – п’ятниця з 08.00 до 17.00 (перерва з 12.00 по 13.00).

Відділ прикордонної служби «Розсипне» розташовуватиметься в новому приміщені

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області зареєстровано про початок будівельних робіт на об’єкті військового значення та на території навчальних закладів регіону. Це у Троїцькому, Кремінському та Старобільському районах.

У Троїцькому районі на замовлення Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України буде реконструйовано будівлю гуртожитку під відділ прикордонної служби «Розсипне».

Після завершення робіт загальна площа приміщень будівлі складе майже 1,5 тис. м².

На Луганщині розпочалася робота «гарячої лінії» з питань попередження домашнього й ґендерно обумовленого насильства та дискримінації за ознакою статі

Із 29 листопада 2017 року в Луганській області запрацювала «гаряча лінія» з питань попередження домашнього й ґендерно обумовленого насильства та дискримінації за ознакою статі. Презентацію «гарячої лінії» було проведено під час Регіонального форуму «Відповідальність починається із нас», що відбувся в рамках обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Семінар-нарада щодо безпечності та якості харчових продуктів у освітніх закладах області

В облдержадміністрації відбувся семінар-нарада «Дотримання вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників якості операторами ринку, які здійснюють постачання харчових продуктів до дошкільних та навчальних дитячих закладів, лікувально-профілактичних закладів, закладів соціального захисту».

Організатором виступило Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Відбулася Всеукраїнська селектора нарада щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей

01 грудня 2017 року Міністерством соціальної політики України проведено Всеукраїнську селекторну нараду – засідання центрального міжвідомчого штабу з координування організації оздоровлення та відпочинку дітей під головуванням заступника Міністра Наталії Федорович.

У нараді взяла участь заступник голови обласної державної адміністрації Ольга Лішик та члени обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Знані луганчани отримали державні нагороди

Президент України Петро Порошенко підписав низку Указів щодо відзначення українців державними нагородами. Серед них – і представники Луганщини.

Так, за значний особистий внесок у розвиток дефлімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національною дефлімпійською збірною командою України на XXIII літніх Дефлімпійських іграх 2017 року орденом «За мужність» III ступеня нагороджено особистого тренера триразової чемпіонки Дефлімпійських ігор з карате Карини Янчук Олега Ястребова.

На Луганщині з’явиться відділ прикордонної служби «Розсипне»

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області зареєстровано дозволи про початок будівельних робіт на об’єкті військового значення та на території навчальних закладів регіону. Зокрема, в Троїцькому, Кремінському та Старобільському районах.

На Луганщині проведено обласний форум «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність»

У рамках обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю в місті Сєвєродонецьк проведено обласний форум «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність» за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення.

Під час форуму було зауважено, що в  Луганській області перебувають на обліку управлінь соціального захисту населення 26,5 тисяч осіб з інвалідністю, із яких 12,6 тисяч – жінки.

Учасники обговорили низку питань, зокрема, щодо соціального захисту осіб з інвалідністю, жінок, протезування, освіти тощо.

Новини АТО: поблизу Троїцького поранено двох військовослужбовців

Вчора вдень внаслідок ворожого обстрілу з протитанкових гранатометів та стрілецької зброї зазнали поранень двоє наших захисників поблизу села Троїцьке Попаснянського району.

Крім того, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 14 разів відривали вогонь вздовж всієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Золоте, сіл Новоолександрівка і Троїцьке Попаснянського району шість разів застосовувалися 120-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.