Прес-центр22 грудня 2017, 09:12

У наступному році 270 родин переселенців мають отримати житло

Під час прес-конференції Юрій Гарбуз відзначив, що актуальним залишається питання забезпечення житлом переселенців, насамперед, соціально вразливих сімей.

«Наразі у місті Рубіжне триває будівництво двох багатоповерхівок. Ми планували здати ці об’єкти в експлуатацію наприкінці цього року, але, наприклад, на одному з них слід було добудувати три поверхи. Тому завершення робіт відбудеться пізніше – ми очікуємо вручити сім’ям переселенців ключі близько від 200 квартир. А до кінця 2018-го цей показник сягне 270-ти, коли буде добудовано дім у Сєвєродонецьку», – наголосив очільник Луганщини.

Також вже виділено землю у Сєвєродонецьку, де найближчим часом буде закладено капсулу та розпочнеться будівництво житла для переселенців.

Він підкреслив, що процес отримання житла проходитиме прозоро та не буде пов'язаний з чергами, що існують в містах та районах області, – розробка відповідного механізму наразі триває.

Спілкуючись з журналістами, Юрій Гарбуз також зауважив, що, незважаючи на непросту ситуацію, Луганщина залишається єдиною областю, яка не має заборгованості з виплати заробітної плати вчителям та медпрацівникам.