Прес-центр20 вересня 2017, 12:09

Групи військових психологів працюють у підрозділах ОТУ «Луганськ»

До підрозділів оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» прибули дві позаштатні групи психологів з Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України та від оперативного командування «Північ», повідомляє Міністерство оборони України.

Мета приїзду – зняття психоемоційного навантаження особового складу, який перебуває в районі проведення антитерористичної операції, проведення психофізіологічної реабілітації, індивідуальні консультації.

Офіцери-психологи працюють як з бійцями на передній лінії, так і в підрозділах тилового забезпечення. Особливу увагу вони звертають на групу підвищеної психологічної уваги.

Наразі загальні показники психоемоційного стану бійців значно поліпшилися. Зокрема, підвищилась мотиваційна складова перебування в районі АТО, зросла бойова підготовка. Підрозділ став більш готовим до виконання бойових завдань, ніж коли перебував на полігоні.

По закінченню роботи групи психологів нададуть рекомендації керівному складу підрозділів щодо відновлення стану психологічної спроможності та готовності військовослужбовців продовжувати виконання службових обов’язків.