Прес-центр3 серпня 2016, 15:08

Інформація про працевлаштування демобілізованих учасників антитерористичної операції

Луганська обласна служба зайнятості на постійній основі співпрацює з військкоматами щодо передбаченої кількості демобілізованих військовослужбовців та їх професійно-кваліфікаційного рівня для оперативного працевлаштування.

У січні – червні 2016 року на обліку в базових центрах зайнятості області перебували як безробітні 83 особи з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО.

Станом на 1 липня 59 безробітних з числа демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО залишилися на обліку: у Луганському МЦЗ – 2, у Лисичанському МЦЗ – 5, у Сєвєродонецькому МЦЗ – 5, у Рубіжанському МЦЗ – 4, у Біловодському РЦЗ – 14, у Новоайдарському РЦЗ – 24, у Сватівському РЦЗ – 4, у Старобільському РЦЗ – 1.

Безробітні взяли участь в інформаційних та консультаційних семінарах різної тематики, які сприяють працевлаштуванню осіб.

Особи даної категорії залучаються до всіх групових та масових заходів, у тому числі тренінгів і семінарів, що проводяться як в приміщенні центру зайнятості, так і під час виїзних акцій.

У всіх центрах зайнятості в профінформаційному секторі відкриті  інформаційні куточки для військовослужбовців, матеріали яких постійно оновлюються. У роботі із цією категорією безробітних постійно застосовуються матеріали тематичного семінару для демобілізованих учасників АТО.

З метою мотивування до здобуття професій, що потрібні роботодавцям регіону, та з метою виявлення схильності для зайняття підприємницькою діяльністю всі особи були охоплені профорієнтаційними послугами.

З початку року 7 осіб отримали одноразову допомогу на підприємницьку діяльність та започаткували власну справу: в Луганському (перереєстрований на підконтрольній українській владі території), Лисичанському, Сєвєродонецькому міських, Марківському, Міловському, Новопсковському, Старобільському районних центрах зайнятості. Це сфера роздрібної торгівлі продуктами харчування в неспеціалізованих магазинах, організація міні-ферми в домогосподарстві, видання книг, надання послуг таксі, ремонту і технічного обслуговування інших машин і устаткування.

Усім демобілізованим учасникам бойових дій, які звернулися до центрів зайнятості області, на семінарах та під час індивідуальних консультацій надана вичерпна інформація про весь спектр послуг із професійного навчання, у тому числі про можливість отримання ваучера для підвищення конкурентоздатності на ринку праці та можливості навчання на базі центрів професійно-технічної освіти ДСЗ України.

На підприємствах, в установах, організаціях Луганської області, перевірених протягом першого півріччя 2016 року, не було виявлено випадків недотримання соціальних гарантій військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації на особливий період.