Прес-центр26 листопада 2020, 17:11

Інвестори відзначили якість автошляхів області, це сприятиме залученню бізнес-партнерів, – Сергій Гайдай

Про це голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай заявив під час відкритого обговорення за темою «Концепція економічного розвитку Донецької та Луганської областей: стратегічні цілі та пріоритети».

Захід відбувся сьогодні, 26 листопада, у режимі ZOOM-конференції за організації Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у рамках роботи Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

«Всім відомо, що третина території Луганщини разом із основним її промисловим потенціалом перебуває під окупацією. В таких умовах розвивати підконтрольну Уряду України територію області важко, але ми маємо чітку стратегію», – наголосив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації під час виступу.

Сергій Гайдай зауважив, що тільки за цей рік в регіоні капітально відремонтовано близько 200 кілометрів доріг, та роботи ще тривають.

«Більш того, у наступному році ми відновимо усі основні автомагістралі Луганщини. Наші інвестори вже відзначили якість нових автошляхів області – це сприятиме залученню бізнес-партнерів», – підкреслив очільник Луганщини та додав, що вже у 2021-му очікуються інвестиції на 10 мільярдів.

«Ми співпрацюємо з Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Налагоджені партнерські відносини з Австрією та Францією. Є домовленості щодо початку будівництва корпусів Луганської обласної клінічної лікарні, реконструкції мережі Попаснянського районного водоканалу, залізничної гілки, що з’єднає північні райони області зі всеукраїнською мережею. Існує і багато інших проєктів, які ми обов’язково реалізуємо. Ми не стоїмо з простягнутою рукою, як жебраки. Навпаки – завжди відкриті до партнерських відносин», – акцентував Сергій Гайдай.

Переглянути відео зустрічі можна за посиланням: https://www.facebook.com/watch/live/?v=675178433168177&ref=watch_permalink