Архів новин

30 ноября 2020

Сергій Гайдай порушив питання компенсації збитків власникам земельних ділянок, використаних у військових цілях перед профільним комітетом Верховної Ради України

Під інженерними спорудами військового призначення у Луганській області зайнято земельні ділянки орієнтованою площею близько 668 га, у тому числі 426,7 га земель приватної власності, 150,3 га – невитребуваних паїв та 91,7 га – земель державної власності. Вже п’ять років власники та користувачі цих земельних ділянок позбавлені можливості розпоряджатися своєю нерухомістю та отримувати дохід за її використання.

На Луганщині відбувся конкурс ансамблів серед викладачів мистецьких шкіл

28 листопада 2020 року відбувся обласний огляд-конкурс ансамблів серед викладачів мистецьких шкіл за номінацією «вокальні ансамблі», у якому взяли участь 8 колективів з мистецьких шкіл.

Конкурс мав наметі виявити та вдосконалити виконавську майстерність викладачів мистецьких шкіл та активізацію їхньої творчої діяльності.

За результатами огляду-конкурсу призові місця розподілилися наступним чином:

Гран-прі – квартет КПНЗ «Школа мистецтв естетичного виховання м. Щастя Новоайдарського району», керівник Світлана Воробйова.

Лабораторно підтверджено 35 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Рубіжне – три, Кремінський район – три, Новоайдарський – три,  Попаснянський – 13, Станично-Луганський – 12, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 6 274 особи.

З них одужали – 3 966 (чотири за останню добу); лікуються – 2 141 (347 – стаціонарно, 1 794 – амбулаторно).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померло 167 осіб.

Бізнес Луганщини перерахував до державного бюджету майже мільярд гривень ПДВ

У січні-жовтні 2020 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону перерахували до державного бюджету 972 млн 711,3 тис. грн податку на додану вартість (ПДВ).

Ці надходження на 234 млн 181,1 тис. гривень або на 31,7 відсотків перевищили обсяг за аналогічний період 2019 року.

Лише у жовтні цього року до державної скарбниці спрямовано 147 млн 192,4 тис. грн ПДВ, що на 35 млн 138,5 тис. грн більше, ніж у той же місяць 2019 року.

У Золотівській багатопрофільній гімназії встановлено камери відеоспостереження

В рамках грантового проєкту «Safe school на базі Золотівської багатопрофільної гімназії» завершено роботи із встановлення камер відеоспостереження та розпочато встановлення паркану.

Так, було встановлено 8 камер зовнішнього спостереження і 1 керована камера у навчальному класі для проведення онлайн-уроків, відкритих уроків, батьківських зборів тощо. Персонал школи пройшов відповідне навчання із експлуатації системи відеоспостереження.

Розвиток галузі бджільництва: товаровиробники готові виробляти безпечну продукцію та гарантувати якість споживачеві

Фахівці Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, представники Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області взяли участь у відео-Zoom-конференції на тему: «Розвиток галузі бджільництва – державна підтримка галузі бджільництва та підготовка нової редакції Закону України «Про бджільництво».

Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак відзначив заслуги Сергія Гайдая перед армією

За волонтерську діяльність та постійну підтримку військових, що боронять Луганщину, Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак нагородив Сергія Гайдая почесним нагрудним знаком «За заслуги перед Збройними Силами України».

Із 1 грудня зросте мінімальна пенсійна виплата в разі втрати годувальника для членів сім’ї військових

Відповідно до статті 37 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» пенсії в разі втрати годувальника, які призначаються членам сімей військовослужбовців, не можуть бути нижче двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Тож, із 1 грудня 2020 року у зв’язку зі зростанням показника прожиткового мінімуму мінімальна пенсійна виплата в разі втрати годувальника становитиме 3538 гривень.