Архів новин

24 ноября 2020

Забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в області – один з пріоритетів для нас, – Сергій Гайдай на міжнародній онлайн-конференції

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в міжнародній онлайн-презентації спеціальної доповіді Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмили Денісової «Реалізація права внутрішньо переміщених осіб на житло».

Зменшення захворюваності на коронавірус в області досягнуто через уведення карантинних обмежень та дотримання маскового режиму, – брифінг

Про це розповів заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов сьогодні, 24 листопада, на пресбрифінгу в облдержадміністрації.

«Відзначу, що населення стало частіше застосовувати захисні маски, дотримуватись інших протиепідемічних заходів. Свою роль зіграло і уведення карантину вихідного дня. Рівень ефективності можна буде вимірити згодом, однак випадків захворювання фіксується менше, – зазначив Володимир Жданов. – Вилучення двох днів з ланцюга активного спілкування дало можливість скоротити кількість нових випадків інфікування».

Президент представив низку заходів з підтримки бізнесу під час карантину

До Верховної Ради найближчим часом буде подано законопроекти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму влозі.

За словами Глави держави, розроблені законодавчі ініціативи, зокрема, передбачатимуть таке. Фізичні особи – підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн.

Лабораторно підтверджено 40 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло п’ять осіб

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 10, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – 16, Кремінський район – одне, Сватівський – одне, Станично-Луганський – одне, Старобільський – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 5 719 осіб.

З них одужали – 3 261 (109 за останню добу); лікуються – 2 315 (348 – стаціонарно, 1 967 – амбулаторно).

Роз’яснення щодо автоматичного призначення пенсії

Вебпортал Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/)  постійно розширює перелік послуг, що робить систему призначення пенсії більш відкритою.

Так, ще в червні розпочато впровадження нової системи автоматичного призначення пенсій. Подати документи для призначення пенсії можна через особистий кабінет на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Тобто пенсію буде призначено без особистого звернення до територіального органу Пенсійного фонду на підставі поданих у зверненні документів.

Велике будівництво: на мосту в Новоайдарі завершили бетонування прольотів

Наразі основні роботи з бетонування монолітної плити по правій частині мосту закінчені.

Станом на сьогодні проїзд транспорту забезпечено по лівій стороні.

Також вже розпочата підготовка до укладання гідроізоляційного шару.

Після цього там встановлять бар’єрне огородження та розпочнуть укладання двох шарів асфальтобетону.

Роботи організовані цілодобово в дві зміни. Нічна проводить підготовку до укладання гідроізоляційного шару. Денна – армування та бетонування. Всього на об’єкті працюють 35 робітників.

Луганщина отримала понад 5,5 тисяч наборів LEGO для першокласників

Учора до Луганської області доставлено вантаж гуманітарної допомоги – 5779 ігрових наборів LEGO Six Bricks.

Вони використовуються в перших класах Нової української школи як дидактичний матеріал для впровадження методик ігрового та діяльнісного навчання.

За допомогою ігрових конструкторів вчителі наочно і доступно пояснюватимуть дітям навчальний матеріал, розвиватимуть навички критичного мислення, мовлення, пам’ять, увагу, вміння працювати в групі.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 23 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 23 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,91 га території у Попаснянському, Станично-Луганському районах і місті Старобільськ.

Під час обстеження виявлено та вилучено 23 артилерійських снаряди, шість мінометних мін, дві гранати й три одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Понад 2,9 мільярди гривень ПДФО перерахували платники Луганщини до бюджетів усіх рівнів

У січні-жовтні 2020 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 2 млрд 911,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Місцеві бюджети отримали 2 млрд 171,8 млн гривень ПДФО, що на 229,5 млн гривень більше, ніж за відповідний період минулого року.

До державного бюджету мобілізовано 739,8 млн гривень. Цей показник збільшився на 78,3 млн гривень у порівнянні із січнем-жовтнем 2019 року.