Архів новин

12 ноября 2020

Реформування системи інституційного догляду області розглянуто на онлайн-нараді

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у семінарі «Реформування системи інституційного догляду та виховання дітей: управління змінами», який проводиться 12-13 листопада в режимі онлайн для членів міжвідомчої робочої групи з реформування інтернатних закладів облдержадміністрації, керівників та працівників служб у справах дітей, охорони здоров’я, соціального захисту населення, центрів соціальних служб міських/районних адміністрацій /ОТГ, представників інклюзивно-ресурсних центрів,  керівників закладів інституційного догляду і виховання дітей, представ

Презентовано інформаційну довідку щодо впливу пандемії на людей з інвалідністю

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в презентації Інформаційної довідки для стимулювання дискусії щодо проблем з правами людини осіб з інвалідністю та відповідних дій під час кризи, спричиненої пандемією COVID-19.

Захід організовано на онлайн-платформі Zoom.

Із вступним словом до учасників звернулась пані Матільда Богнер, Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Станично-Луганське РТМО поповнило свій арсенал новими апаратами ШВЛ

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська у рамках робочої поїздки відвідала Петропавлівку, де взяла участь в передачі двох апаратів штучної вентиляції легень від благодійної організації «Фонд Ріната Ахметова» для потреб Станично-Луганського РТМО.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 63 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 11 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 18 артилерійських снарядів, 21 мінометну міну і 18 гранат.

Механізми підтримки бізнесу будуть розширені і вдосконалені під потреби підприємців, – Мінекономіки

Існуючі програми підтримки, зокрема «Доступні кредити 5-7-9», «Часткове безробіття», будуть максимально адаптовані під потреби і запити бізнесу. Крім того, напрацьовуються нові формати підтримки.

Конкретні проблемні питання та пропозиції від підприємців обговорені під час зустрічей Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з представниками бізнес-індустрій. Зокрема, відбулися дискусії з представниками ресторанного бізнесу, кіноіндустрії, торгово-розважального бізнесу, закладів культури.

Лабораторно підтверджено 85 нових випадків COVID-19 в області. В Україні черговий антирекорд – 11 057 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – вісім осіб, Сєвєродонецьк – 25, Рубіжне – чотири, Білокуракинський район – сім, Кремінський – дві, Марківський – вісім, Новопсковський – одна, Попаснянський – три, Сватівський – 24, Старобільський – дві, Троїцький – одна.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 4 822 людей.

З них одужали – 2 486 (32 за останню добу); лікуються – 2 216 (288 – стаціонарно, 1 928 – амбулаторно).

Розпочався обласний огляд-конкурс любительських об’єднань культури та клубів

Стартував Обласний огляд-конкурс любительських об’єднань та клубів за інтересами. Такий захід в області організовано вперше.

Започатковано Огляд-конкурс у рамках виконання Регіональної цільової програми розвитку клубних закладів у сільській місцевості на 2019-2021 роки.

Учасники – любительські об’єднання та клуби за інтересами, які функціонують на базі клубних закладів Луганської області.  

Конкурс планується проводити один раз на два роки.

Переможців буде визначено 30 грудня 2020 року.

Внесені зміни до порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками

Парламентом прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками».

Про це повідомив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький під час Zoom-конференції з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку за участю представників Мінекології, Держгеокадастру, Державних агентств водного та рибного господарств.

24 листопада – Всеукраїнський онлайн-форум «Енергонезалежні регіони України: як замістити газ, знайти інвестиції та стимулювати бізнес»

Здобуття енергонезалежності та сталий розвиток – один із пріоритетів України. Ключовими інструментами для цього є підвищення енергоефективності та розвиток «зеленої» енергетики. Тому 24 листопада 2020 р. Держенергоефективності під егідою Міненерго ініціює широкомасштабний Всеукраїнський онлайн-форум «Енергонезалежні регіони України: як замістити газ, знайти інвестиції та стимулювати бізнес».

Під час онлайн-форуму буде обговорено наступні теми:

У селі Привілля Попаснянського району з’явилося три майданчика для дозвілля населення

Відтепер жителі цього населеного пункту можуть відвідати паркову зону біля Комишуваського сільського клубу «Привілля», «Дозвільний простір», що розташований на подвір’ї місцевої школи, або дитячий майданчик по вулиці Петровського, 59.

Ці майданчики побудовані завдяки зусиллям місцевої ініціативної групи, яка подала до Чеської гуманітарної організації «Людина в біді» три проєктні заявки і отримала кошти на їх будівництва.

Проєкти реалізувалися за фінансової підтримки Міністерства іноземних справ Чеської Республіки. 

Уряд спростив процедуру відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій, грошової допомоги

Уряд затвердив постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Вона спростила процедуру відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій, грошової допомоги, що сприятиме поширенню безготівкових розрахунків серед одержувачів.

У зв’язку з поширенням COVID-19, що є особливо небезпечним для людей похилого віку, прийнята постанова зменшить кількість відвідувань установ при призначенні пенсії, грошової допомоги.

Максим Степанов: Уряд погодив встановлення карантину «вихідного дня» та перехід до загальнодержавного «помаранчевого» рівня епіднебезпеки

На засіданні Кабінет Міністрів України погодив рішення щодо запровадження карантину «вихідного дня», який діятиме з 14 листопада до 30 листопада 2020 року, а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають «помаранчевому» рівню епідеміологічної небезпеки.

Уведення повного локдауну в країні неможливе, адже, за розрахунками Міністерства економіки та Міністерства фінансів, цього не витримає українська економіка.

Про це під час брифінгу за підсумками засідання КМУ заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Уряд запровадив карантин вихідного дня

Уряд запровадив карантин вихідного дня до 30 листопада 2020 року. Також протиепідемічні обмеження, які стосувалися помаранчевої зони карантину, тепер будуть діяти для всіх регіонів країни.

 

5fac2d36761f5231458581-820x360 5fac2d3ab89aa106503522-820x360