Прес-центр13 cічня 2017, 14:01

Ірина Геращенко та Вадим Черниш з робочою поїдкою відвідали Луганщину

13 січня Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш та народний депутат Верховної Ради України, Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова з робочою поїздкою завітали на Луганщину.

 

Разом з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом гості ознайомилися з ходом відновлення інфраструктурних об’єктів, профінансованих за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

 

Під час поїздки Юрій Гарбуз, Ірина Геращенко, Вадим Черниш та Марія Іонова відвідали у Кремінній Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», у Лисичанську – Луганську обласну дитячу клінічну лікарню, у Сєвєродонецьку – Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр та Луганський окружний адміністративний суд.

 

У обласному ліцеї-інтернаті оснащено навчальні класи сучасною технікою, відремонтовано спальні приміщення, придбано ліжка та шафи. А в цьому році планується побудувати на території навчального закладу стройовий плац, виконати поточний ремонт їдальні та створити сучасний спортзал. Ірина Геращенко привернула увагу до питання надання житла для викладачів закладу, які є вимушеними переселенцями, і пообіцяла підтримку з боку органів центральної влади.

 

Перебуваючи у лікарні гості ознайомилися з перебігом капітального ремонту, де за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження у розмірі близько 28 млн грн. На об’єкті виконується монтаж внутрішніх мереж водопостачання та каналізації, тепло- та електропостачання, відновлення ліфтового обладнання тощо. Завдяки цьому маленькі пацієнти отримають доступну, першочергову, якісну та ефективну медичну допомогу. Функціонуватимуть психо-неврологічне, травматологічне, урологічне відділення, операційний блок, харчоблок, пральню, аптеку та адміністративний корпус.

 

Наступним об’єктом у програмі поїздки був Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр, сума коштів на ремонт якого складає 52 млн грн. Вони на власні очі побачили як відбудовується головний театр області. Триває виконання наступних видів робіт: перепланування окремих приміщень, заміна дерев’яних вікон на металопластикові, утеплення фасадів та перекриттів будівлі, частковий ремонт покрівлі, оздоблювальні роботи, розміщення модульної котельні, заміна асфальтно-бетонного покриття прилеглої території та благоустрій прилеглої території.

 

Варто зазначити, що за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження на Луганщині буде відновлено близько 150 об’єктів на суму понад 1 млрд грн.