Прес-центр23 листопада 2017, 15:11

Луганщина – один з лідерів призовних кампаній останніх років

Про забезпечення виконання завдань щодо призову громадян України на строкову військову службу восени 2017 року та часткової мобілізації останніх років на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 23 листопада, розповіли заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко та начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сироштан.

Юрій Клименко зауважив, що завдання по мобілізаційній лінії, які ставить перед Луганщиною керівництво країни, виконуються у повному обсязі. І це незважаючи на АТО та агресивну інформаційну війну з боку РФ.

Починаючи з 2014 року в області проведено шість хвиль мобілізації.

Наразі Луганщина посідає одне з перших місць за цим показником. Так, під час першої хвилі призвано 78 осіб та залучено 50 транспортних засобів національної економіки, другої – 75 осіб, третьої – 538 осіб, четвертої – 668 осіб та 50 транспортних засобів, п’ятої – 120 осіб та сім транспортних засобів, шостої – 433 особи та 43 транспортні засоби.

Щодо призову громадян України на строкову військову службу восени 2017 року на Луганщині доповів Олексій Сироштан.

Він відзначив, що на строкову військову службу восени 2017 року згідно з планом в області необхідно призвати 195 осіб. Ці показники наразі майже виконано.

Проте, під час призову на строкову службу виникають деякі проблемні питання. Так, зараз спільно з органами Національної поліції ведеться робота з розшуку призовників, що не з’явилися своєчасно у військкоматах.

У жовтні-листопаді 2017 року у розшуку знаходяться близько 7 тис. призовників. У той же час, бажаючих проходити військову службу за контрактом на сьогодні достатньо.

Також було підкреслено, що військовослужбовці, що перебувають на строковій службі, не мають права її проходити у зоні проведення АТО. Для отримання військової спеціальності їх направляють до навчальних центрів інших областей України, після чого – до пунктів дислокації військових частин, розташованих не у зоні АТО, або до інших військових формувань Збройних Сил України.