Архів новин

15 ноября 2017

В Луганській області проходять заходи в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні»

14-16 листопада 2017 року делегація Представництва Європейського Союзу в Україні відвідує Сєвєродонецьк та Лисичанськ з офіційним візитом. У рамках візиту відбудеться низка інформаційних заходів.

«Фантомівці» затримали чергових порушників

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області викрили чергові порушення.

Під час несення служби на контрольному пункті «Макарове» виявлено факт порушення порядку провадження господарської діяльності, а саме, надання послуг з перевезення пасажирів без державної реєстрації суб'єктом господарювання та без відповідної ліцензії. Порушення скоїв 36-річний житель смт Біловодськ Луганської області.

Привітання до Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку

Шановні працівники радіо, телебачення та зв’язку!

 

     Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята. Ми вдячні вам, адже щоденно приходите в кожну оселю, розповідаючи про перебіг подій у світі, допомагаючи людям відчути причетність до процесів сьогодення, відкриваючи широкі можливості для людських контактів та спілкування.

За Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» суд звільнив від кримінальної відповідальності колишнього бойовика

На Луганщині судом звільнено від кримінальної відповідальності ще одного учасника Програми СБУ «На тебе чекають вдома».

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Сєверодонецька піддавшись на обіцянки агітаторів «Новоросії», приєднався до незаконних збройних формувань «ЛНР». Перебуваючи у бандугрупованні, чоловік залучався до забезпечення контрольно-пропускного режиму на незаконних блокпостах бойовиків.

В облдержадміністрації відзначили працівників радіо, телебачення та зв'язку

З прийдешнім святом кращих представників телерадіоорганізацій та підприємств зв’язку Луганщини привітали заступники голови обласної держадміністрації Юрій Клименко та Сергій Філь.

Звертаючись до учасників урочистого заходу, Юрій Юрійович відзначив: «Незважаючи на труднощі, вам вдалося відродити інфраструктуру і мовлення, навіть на тимчасово непідконтрольну територію області. Ви робите усе можливе для подальшого розвитку електронних засобів масової інформації. Дякую вам за сумлінну працю».

На Луганщині зареєстровано більше 298 тисяч переселенців

Станом на 14 листопада 2017 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення зареєстровано
298 617 внутрішньо переміщених осіб, які складають 266 923 сім’ї. Із загальної кількості облікованих 25 024 – діти, 7 797 – особи з інвалідністю, 217 728 – пенсіонери.

Підвищено розміри соціальних стипендій

Сьогодні Кабінетом Міністрів України схвалена постанова «Про внесення змін до пункту 7 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів».

Тож, з 1 листопада 2017 року розмір соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів підвищено на 18 відсотків, інформує Міністерство соціальної політики України.

На Луганщині обліковано більше 298 тисяч переселенців

Станом на 14 листопада 2017 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 298 617 внутрішньо переміщених осіб, які складають 266 923 сім’ї. Із загальної кількості облікованих 25 024 – діти, 7 797 – особи з інвалідністю, 217 728 – пенсіонери.

Ухвалено законопроект про сільську медицину

Верховною Радою України у другому читанні прийнято проект закону № 7117, який має підвищити доступність та якість медичного обслуговування у сільській місцевості. Цей законопроект є частиною медичної реформи і дає можливість разом з місцевою владою вирішити нагальні проблеми сільської медицини: відсутність лікарів, погано обладнані амбулаторії та ФАПи.

Слід зазначити, що в 71 % українських ФАПів взагалі відсутнє водопостачання, в 75 % – немає водовідведення, а в 82 % сільських амбулаторій відсутні санвузли.

Лев Парцхаладзе відкриє Національний форум з управління будівельними проектами

16-17 листопада 2017 року відбудеться перший Національний форум з управління будівельними проектами, який відкриє заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Форум об’єднає 35 спікерів та понад 400 учасників, які ділитимуться досвідом у впровадженні проектів у сфері будівництва та обговорюватимуть нові можливості для розвитку.

Детальніше за посиланням: http://redpmday.urbanland.pm.

Ефективне регулювання ринку цементу та інших будівельних матеріалів має сприяти розвитку вітчизняного виробництва та підвищенню якості продукції, – Лев Парцхаладзе

Перегляд регулювання ринків будівельних матеріалів, у тому числі, ринку цементу, сприятиме підвищенню темпів вітчизняного виробництва та якості продукції на рівні з європейською.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на круглому столі «Європейська якість українського цементу: фактори ризику» у вівторок, 14 листопада.

З наступного року буде втілений новий проект USAІD «Економічні можливості постраждалим від конфлікту»

Сьогодні, 15 листопада, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у регіональному форумі, де був презентований новий проект USAІD «Економічні можливості постраждалим від конфлікту».

Цей проект в Луганській області впроваджується Українським Жіночим Фондом у співпраці з громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD).

Представники МТОТ у Луганській області обговорили питання протимінної діяльності

У рамках реалізації проектів ОБСЄ в Україні «Розвиток потенціалу України з протимінної діяльності» та «Допомога у розмінуванні транспортної інфраструктури України» у Северодонецьку відбулося засідання «круглого столу» «Проблеми протимінної діяльності в Україні», де обговорювалися питання нарощення потенціалу країни у сфері протимінної діяльності.

Запрошуємо на Export Days в Запоріжжі та Маріуполі

21 та 22 листопада запрошуємо усіх експортерів Південного та Східного регіонів на «Export Day: Діалог» в Запоріжжі та Маріуполі!

В рамках експортни дня, організованого Офісом з просування експорту за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, відбудуться :

На Луганщині впроваджується пілотний проект щодо попередження насильства «Відповідальність починається із нас»

З метою уникнення насильства в сім’ї та ґендерно обумовленого насильства Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації із серпня 2017 року впроваджує пілотний проект на території Попаснянського району «Відповідальність починається із нас».

Партнерами Департаменту є міжнародні організації Médecins du Monde, Фонд народонаселення ООН та Action Against Hunger.

В області триває модернізація соціальних та інфраструктурних об’єктів

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області зареєстровано дозволи на реконструкцію кількох освітніх закладів та об’єктів інженерної інфраструктури.

Зокрема, на замовлення управління капітального будівництва Луганської облдержадміністрації розпочато капітальний ремонт школи № 4 м. Старобільськ, що розташована за адресою квартал Ватутіна, 53-а.

Крім того, здійснюється термомодернізація будівлі НВК «Стельмахівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» на вул. Шкільна, 5 у селі Стельмахівка Сватівського району.

Галузевий семінар "Питання експорту аграрної продукції на ринок ЄС"

Запрошуємо Вас взяти участь в галузевому семінарі на тему «Питання експорту аграрної продукції на ринок ЄС». Семінар відбудеться 17 листопада 2017 року з 09.00 по 16.30 в приміщенні Донецької торгово-промислової палати.

Новини АТО: населені пункти Попаснянського району опинилися під ворожим обстрілом

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку смт Новотошківське та села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів,  великокаліберних кулеметів, а також зі стрілецької зброї.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Програма надання бізнес-грантів на створення робочих місць для ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development/DFID) розпочинає нову програму (далі – Програма), спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, що постраждали від конфлікту в Україні, стабілізацію їх життя та досягненні довгострокових рішень шляхом працевлаштування та отримання доходів.