Архів новин

16 ноября 2017

У прифронтовому Щасті відкрили оновлений спортивний майданчик

У місті Щастя, що знаходиться поблизу лінії розмежування, сьогодні, 16 листопада, відкрили оновлений спортивний майданчик.

В урочистостях узяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко, голова Новоайдарської райдержадміністрації Віктор Сергієнко, представники ДТЕК Луганської ТЕС, громадськість.

«Така подія є значущою у житті прифронтового міста, де ворожі постріли не є рідкістю. У непростих умовах сьогодення жителі Щастя допомагають його відновлювати», – зауважив у своїй промові Юрій Клименко.

Визначено 13 юридичних осіб у сфері управління облдержадміністрації та у відповідних райдержадміністрацій

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян у режимі скайп-зв’язку з керівниками райдержадміністрацій провів засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області.

Під час заходу прийнято рішення про визнання однієї юридичної особи у сфері управління облдержадміністрації та 12 юридичних осіб у сфері управління відповідних райдержадміністрацій.

Новоайдарський територіальний центр соціального обслуговування не визнано у сфері управління Новоайдарської райдержадміністрації.

Відбулося перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Луганського обласного козачого кінного театру

16.11.2017 в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації відбулося перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Луганського обласного козачого кінного театру.

Перше засідання конкурсної комісії 16.11.2017 року: 

(частина 1)

(частина 2)

 

У Луганському державному медичному університеті відкрили стоматологічний центр

Сьогодні, 16 листопада,  у м. Рубіжне на базі кафедри стоматології Державного закладу «Луганській державний медичний університет» відкрився стоматологічний навчальний клінічний центр.

Цент розмістився на першому поверсі рубіжанської міської стоматологічної лікарні. Там знаходяться чотири клінічних зали, які оснащені найсучаснішим медичним обладнанням, дві учбові кімнати, лекційна аудиторія, асистентська та лаборантська кімнати.

Відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області

16 листопада 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області (далі - Комісія).

На засіданні були присутні заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Поскрякова Тетяна Миколаївна, директор Державного Архіву Луганської області  Безгинська Катерина Миколаївна та у режимі скайп-зв’язку керівники 10 райдержадміністрацій області.

Можливості нового проекту USAІD обговорювалися на регіональному форумі "Економічні можливості постраждалим від конфлікту"

15 листопада 2017 року у приміщенні облдержадміністрації відбувся  регіональний форум «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» (далі – Форум).

У заході взяли участь – заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Проекту USAІD, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, підприємницьких структур та громадських об’єднань.

БІЗНЕС-МІСІЯ У НІДЕРЛАНДИ; МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «INNOVATION IN AGROFOOD AND LOGISTICS»

12 грудня 2017 року в м. Роттердам (Нідерланди) відбудеться міжнародна конференція «Innovation in Agrofood and Logistics».

Організаторами заходу з української сторони виступають Посольство України в Королівстві Нідерланди, Торгово-промислова палата України, Українсько-нідерландська ділова рада та Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі (ITFC). З нідерландської сторони співорганізатором заходу є нідерландська бізнес-організація Rotterdam Partners.

Луганчани вивчають кращі практики місцевого самоврядування та розбудови громадянського суспільства в умовах реформування

Цими днями у Святогорську відбувається форум «Роль місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в процесі децентралізації», організований Програмою розвитку ООН в Україні.

Учасники заходу, серед яких є й делегація з Луганщини, обмінюються позитивним досвідом з питань децентралізації шляхом втілення кращих практик місцевого самоврядування та успішних прикладів у напрямі розбудови громадянського суспільства.

XVI Міжнародний промисловий форум-2017

В період з 21 по 24 листопада 2017 року на території Міжнародного виставкового центру (МВЦ, Київ, Броварський проспект, 15, павільйони № 2, 3, входи № 3-А, 3-С з боків станції метро «Лівобережна» та р. Дніпро відповідно) відбудеться XVI Міжнародний промисловий форум-2017 (далі - Форум).

Організатором заходу виступає ТОВ «Міжнародний виставковий центр».

Захід направлений на розвиток науково-промислового потенціалу машинобудування та проводиться у складі спеціалізованих виставок:

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

14 листопада 2017 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови, голови регіональної комісії Клименка Ю.Ю.

Постановою Уряду зменшено ризики потрапляння дітей в інтернатні заклади

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації».

Відбулась колегія управління містобудування та архітектури облдержадміністрації

16 листопада 2017 року проведено засідання колегії управління містобудування та архітектури облдержадміністрації (далі – Колегія), на якому були розглянуті  практичні питання та завдання визначені Мінрегіоном України щодо організації діяльності з просторового планування, внесення змін до законодавства та будівельних норм, а також проблемні питання у сфері містобудівної діяльності, децентралізації та шляхи їх вирішення.

За минулу добу на Луганщині вилучено 88 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 1,49 га місцевості у Попаснянському, Новоайдарському, Станично-Луганському районах та м. Сватове.

Загалом, за минулу добу було обстежено 1,49 га території області, де виявлено та вилучено 88 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: сім артилерійських снарядів, чотири мінометні міни, 44 підривники, 33 одиниці інших вибухонебезпечних предметів та 12 одиниць набоїв.

Пам'ятайте!

З 21 по 24 листопада 2017 року відбудеться XVI Міжнародний промисловий форум-2017

З 21 по 24 листопада 2017 року на території Міжнародного виставкового центру (МВЦ, Київ, Броварський проспект, 15, павільйони № 2, 3, входи № 3-А, 3-С з боків станції метро «Лівобережна» та р. Дніпро відповідно) відбудеться XVI Міжнародний промисловий форум-2017 (далі – Форум).

 Організатором заходу виступає ТОВ «Міжнародний виставковий центр».

 Захід направлений на розвиток науково-промислового потенціалу машинобудування та проводиться у складі спеціалізованих виставок.

У Сєвєродонецьку відбулася зустріч-дискусія з представниками Представництва ЄС в Україні

14.11.2017 року в Центрі розвитку місцевого самоврядування (м. Сєвєродонецьк) у рамках інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні» (далі - Кампанія) відбулася зустріч-дискусія представників місцевого бізнесу з представниками делегації Представництва ЄС в Україні на тему: «Угода про Асоціацію: нові можливості для розвитку малого та середнього бізнесу в Україні».

         У заході взяли участь як представники органів виконавчої влади, так і бізнес-структур області.

Увага! Перевірка системи оповіщення області!

У навчальних цілях 17 листопада з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен «Увага всім!» Просимо дотримуватися спокою.

Довідково. Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – це доведення до населення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Уряд започаткував 75 стипендій на честь Героїв Небесної Сотні для студентів, курсантів та молодих науковців

Засновано 50 академічних стипендій на честь десяти наймолодших Героїв Небесної Сотні, а також 25 стипендій на честь п’яти Героїв для молодих вчених. Відповідна постанова ухвалена на засіданні Кабінету Міністрів України.

Звіт ЄС: Оцінка реформ в Україні

Європейська служба зовнішньої дії та Європейська Комісія підготували звіт, у якому вони відзначають імплементацію ряду реформ Україною в 2017 році, відповідно до Порядку денного асоціації. Досягнуто кілька значних успіхів. В інших сферах прогрес значно повільніший. Реальні зміни в житті українських громадян потребують більш швидкої імплементації.

 Звіт знаходиться у розділі "Євроінтеграція" 

Увага! Відбір житлових об’єктів за програмою «Доступне житло»

Для розгляду пропозицій щодо формування переліку об'єктів житлового будівництва, на будівництво або добудову яких можуть спрямовуватися кошти державної підтримки по програмі «Доступне житло», забудовникам пропонується в термін до 20 листопада включно 2017 року подати на розгляд Міжвідомчої комісії Мінрегіону такі документи:

   1) Супровідний лист. 

   2) Гарантійний лист (за формою, затвердженою наказом Мінрегіону від 20.12.2011 р. №361).

«Зимові» субсидії отримали 6,6 мільйона українських сімей

Управління соціального захисту населення завершило процес розрахунку «зимової субсидії». ЇЇ буде відображено у платіжці за опалення, яка надійде споживачам у листопаді 2017 року. За жовтень її сума буде незначна з об’єктивних причин – жовтень є неповним опалювальним місяцем. У грудні надійде повідомлення про розмір субсидії на повний місяць.

На опалювальний період допомогу від Уряду на оплату комунальних послуг отримали 6,6 мільйона українських родин. З них  – 5,8 млн. житлові субсидії і 800 тисяч субсидії на тверде паливо.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку

Шановні працівники радіо, телебачення та зв’язку!

Щиро вітаю вас з професійним святом!

На вас, шановні радійники, телевізійники та зв’язківці, покладена важлива місія – створити інформаційний щит нашої держави та не дати зневіритися тим, хто знаходиться під постійним впливом російської пропаганди.

Офіс з просування експорту запрошує українських виробників пріоритизувати перелік країн для Торгових Місій на 2018 рік

Офіс з просування експорту сформував попередній перелік країн для організації Торгових Місій у 2018 році. Усі країни з переліку знаходяться у фокусі  “Експортної стратегії України: Дорожня карта стратегічного розвитку торгівлі 2017 – 2021». Щоб пріоритизувати країни, що найбільше відповідають потребам українського бізнесу, запускається відкрите опитування.  З поміж 15 країн українським виробникам пропонується пріоритизувати 5 потенційно цікавих країн для участі у Торгових Місіях.

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Новоолександрівка та Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл зі стрілецької зброї.

По позиціях наших захисників поблизу сіл Кримське Новоайдарського району застосовувалися протитанкові гранатомети і стрілецька зброя.

Також, поблизу станції «Донець» Станично-Луганського району бойовики використали стрілецьку зброю.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.