Архів новин

08 ноября 2017

Питання майнового, медичного та фінансового характеру – на особистому прийомі Юрія Гарбуза

Особистий прийом голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів сьогодні, 8 листопада.

Житель Сєвєродонецька звернувся до очільника області щодо отримання оксигенатору – пристрою, що покращує кровообіг у організмі хворого.

Отримати його можна або за кошти місцевих бюджетів, або при централізованих поставках.

Наразі кількість пристроїв, яка була поставлена на Луганщину, вичерпана. А нові замовлені поставки ще не надійшли.

Пам’ятаймо кожного, хто кров’ю пише літопис незалежної України, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 8 листопада,голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом з заступником Міністра культури України Юрієм Рибачуком взяв участь у відкритті літературно-мистецького свята, присвяченого Дню української писемності та мови.

У Києві відбудеться бізнес-форум «Відновлювана енергетика та енергоефективна модернізація промисловості»

23 листопада 2017 року у Києві в готелі «Прем’єр Палац» відбудеться широкомасштабний спеціалізований публічний захід – IX Міжнародний інвестиційний бізнес-форум «Відновлювана енергетика та енергоефективна модернізація промисловості».

Удосконалено механізм призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності осіб-учасників АТО

Кабінет Міністрів України удосконалив механізм призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», повідомляє Міністерство соціальної політики.

Зміни внесено до Порядку призначення та виплати зазначеної допомоги (постанова Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2016 року № 336). Це дасть змогу призначати та виплачувати одноразову грошову допомогу в таких розмірах:

Мінрегіон продовжив прийом заявок від забудовників на програму «Доступне житло» до 22 листопада

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжено прийом заявок від представників будівельних компаній та організацій на участь у програмі «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» до 22 листопада 2017 року.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва на їх добудову (будівництво) за цією програмою.

Уряд підвищив студентські стипендії на 18 % з 1 листопада, – Володимир Гройсман

Кабінет Міністрів України в рамках програм підвищення соціальних стандартів опрацював та ухвалив рішення про підвищення академічних та соціальних стипендій на 18 %. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Підвищені стипендії будуть виплачуватися з 1 листопада.

«Ми ретельно працювали над тим, аби підтримати студентство і знайшли рішення. Хочу повідомити гарну звістку студентам. З 1 листопада ми приймаємо рішення – підвищуємо академічні та соціальні стипендії на 18 %», – сказав Володимир Гройсман.

У Сєвєродонецьку школярі влаштували флешмоб до Дня української писемності та мови

Сьогодні у Сєвєродонецьку на площі Перемоги відбувся молодіжний флешмоб до Дня української писемності та мови.

До свята української самоідентичності долучилися заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, заступник Міністра культури України Юрій Рибачук, заслужена артистка України Анжеліка Рудницька, небайдужі містяни та представники ЗМІ.

Під час масштабного флешмобу учні сєвєродонецьких шкіл однією яскравою юрбою співали українських пісень та танцювали, доводячи, що володіти нашою мовою – це модно та стильно.

Профілактика в дії: регіони закуповують вакцину від грипу

В Україні триває сезон захворюваності на грип. І хоча активність грипу залишається низькою (у жодній з областей епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРЗ не перевищений), саме час подбати про захист.

Міністерство охорони здоров’я дякує тим регіонам, які дотрималися рекомендацій МОЗ та подбали про закупівлю вакцин для профілактичних щеплень для груп ризику за кошти місцевого бюджету. Закликаємо також підтримати цю ініціативу в решті регіонів.

На колегії Державного архіву підбили підсумки комплексних перевірок архівних установ області

Засідання колегії Державного архіву Луганської області відбулося сьогодні, 8 листопада. В її роботі взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. Засідання вела голова колегії, директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська.

Четвертий етап мобільної виставки японської фотографії у смт. Біловодську Луганської області

Пройшов четвертий етап мобільної виставки японської фотографії, що проходить в рамках проведення у 2017 році Року Японії в Україні. Цього разу виставку приймав Біловодськ.

На урочистому відкритті фотовиставки керівництво райдержадміністрації повідомило присутнім, що  ремонт та оснащення малої зали Будинку культури, у якому проходить фотовиставка, було проведено за підтримки Уряду Японії в рамках програми Міжнародної організації з міграції.

Юрій Гарбуз зустрівся з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 8 листопада, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів зустріч з активом громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини».

Основним питанням зустрічі було пенсійне забезпечення ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Програма надання бізнес-грантів на початок нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу

Данська Рада у справах біженців (Danish Refugee Council за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development/DFID) розпочинає програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб та осіб, що постраждали від конфлікту в Україні, які потребують допомоги для початку нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу.

Форум «Економічні можливості постраждалим від конфлікту»

Проект USAID «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» сприятиме розвитку підприємництва на Луганщині та створенню нових робочих місць для ВПО та інших категорій населення, що постраждали від конфлікту 

15 листопада 2017 року з 10:00 до 13:30 у Сєвєродонецьку проходитиме регіональний форум «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», під час якого буде презентовано новий проект USAID.

БІЗНЕС-ФОРУМ: СПІВРОБІТНИЦТВО УКРАЇНА-ІРАК

20 лиcтопада 2017 року в ТПП України відбудеться бізнес-форум «Співробітництво Україна - Ірак». Протягом форуму Ви матимете можливість налагодити контакти з бізнесом Іраку. До делегації входять представники різних галузей економіки, зокрема: аграрної, електротехнічної, харчової, будівельної, автомобільної, деревообробної, хімічної промисловості й інших.

В УКРАЇНІ СТАРТУЄ НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА EXPORT REVOLUTION. UKRAINE

Офіс з просування експорту запускає дворічну навчальну програму для експортерів EXPORT REVOLUTION. Ukraine. Програма розроблена Інститутом маркетингу Естонії за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, спеціально для українських експортерів. Навчальна програма поєднує онлайн-вебінари, а також групові онлайн та офлайн тренінги з розглядом конкретних кейсів компаній-учасниць, та завершиться навчальною подорожжю до Естонії*.

Програма розділена на 2 рівні:

Мінрегіон продовжив прийом заявок від забудовників на програму «Доступне житло» до 22 листопада

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжено прийом заявок від представників будівельних компаній та організацій на участь у програмі «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» до 22 листопада 2017 року.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва на їх добудову (будівництво) за цією програмою.

Президент затвердив основні засади забезпечення кібербезпеки України

Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України",  прийнятий Верховною Радою України 5 жовтня 2017 року.

Закон створює засади національної системи кібербезпеки як сукупності політичних, соціальних, економічних та інформаційних відносин разом із організаційно-адміністративними та техніко-технологічними заходами державного і приватного секторів та громадянського суспільства.

Новини АТО: на Луганщині загинули двоє військовослужбовців, двоє – поранені

7 листопада унаслідок ворожого обстрілу поблизу села Кримське Новоайдарського району загинули двоє українських воїнів та двоє отримали поранення.

Програма надання бізнес-грантів на початок нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development/DFID) розпочинає нову програму (далі – Програма), спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, що постраждали від конфлікту в Україні, які потребують допомоги для початку нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу.